Sabah ise giderken biftegi buzluktan cikariyorum ve kendi kendime soyleniyorum 'su etin uzerindeki gibi mantarli bir sey yaparim aksama gelince'. Tabii ben o anda kendi kendime soylendigimi zannediyorum. Cunku gece gec bir saatte eve donerken artik o resimdeki mantarli seyi yapacak vaktim kalmadigini dusunerek uzuluyorum ve 'artik hizlidan kizartirim, yanina da bir makarna yaparim ne yapayim' diyorum. Eve gelince agzim acik kaliyor; ben kendi kendime konusuyorum sanirken birileri beni duymus, resimdeki biftek tamamen aynisi sekilde pisirilmis, yanina bulgur pilavi yapilmis(en sevdigim), masa kurulmus ve hatta salata bile tastamam...'Bir calisan kadinin eve geldiginde bulmak isteyebilecegi daha ne olabilir ki' diye dusunerek sariliyorum ona ve kaybetmekten korktugum bu tarifi de sizinle paylasiyorum. Cunku o gunden beri birkac kez daha yaptik bu tarifi ve hep bayilarak yiyoruz... 1 kg kadar biftek(kemiksiz ve yagsiz ve ayni zamanda da 1cm kalinliginda) 1 tatli ka...
Bu sicak yaz gununde kardam adamli kalip yerine yuzuk seklinde olan sekilli kaliplari kullanmaliydim ama henuz hic bir deneyimim olmayan bu tur dipler icin yeni bir alisveris yapmadan once emin olmak istedim ama sonuca bakilirsa galiba yeni alisveris listemize eklendi bile. Krakerle yenmesi tavsiye edilen bir cesit dip bu ve Amerikada cok tutuluyor. Turkiye icin cok fazla yorum yapamayacagim, cunku son izlenimlerime gore herkesin cok farklilasmis damak zevki. Cok sevdigimiz bir arkadasimiz sik sik yapiyor bu dipi ve o kadar lezzetli oluyor ki, arkadan gelecek yemeklerin de bir o kadar lezzetli oldugunu bilmesek bununla karin doyuracagiz. Tarif onunkine cok benziyor, denemek isteyenlere... Karidesli Mus 1 kutu mantarli corba(su ile karistirilmayacak) 1 paket krem peynir, 8 oz, kucuk kupler seklinde dogranmis 1 kap mayonez 1 paket jelatin 6 yemek kasigi soguk su 1/3 kap donmus minik karidesler(cozulmus olmali) 3/4 ince dogranmis kuru sogan 1/2 kap ince dogranmis kereviz sapi Marul yaprak...
Kendisini kesfettigimde Amerika kitasini yeniden kesfetmis gibi oldum. Cunku ben Amerikalilarin kereviz yemedigine kanaat getirmis, sadece saplarini sevdiklerine ve kokunu kaldirip attiklarina iyice inanmisken bir kitapta bizim bildigimiz ve yedigimiz kerevizin tamamen baska bir adla tanindigini ve aslinda bu iki kerevizin de iki ayri bitki oldugunu anlamis oldum. Kereviz adiyla tanidigimiz Apiaceae adinda bir bitki imis ve iki yan urunu varmis ki bunlardan biri bizim bildigimiz ve ingilizcesini de kereviz adiyla tercume ettigimiz Celeriac , digeri ise sadece saplari ve yapraklari yenen ve piyasada bol miktarda bulunan ama bizim ulkemizde pek rastlamadigimiz Celery imis. Oyle bir sevindim ki sekiz yildir ozlemle arandigim bitkiyi Whole Foods Market'de de gorunce. Fiyatina bile bakmadan hemen yuklendim eve geldim ve ben ulkemden ayrildiktan sonra bir suru degisik sekillerde pisirilmeye baslanan kerevizi ben de pek merak ettigim sekilde portakal suyu ile pisirdim. Bunun icin; Bir ad...
Yorumlar