Elmali Corek
Parantez icindeki malzemeler Ipek'in kullandigi malzemeler, iki secenekten istediginizi kullanabilirsiniz yani. Ben parantez ici veya disindakilerden elimde hangi malzeme varsa onu kullandim. Cok hos bir kurabiye oldu aynen tahmin ettigim gibi. Disi kitir, ici yumusak ve lezzetli bir corek... Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
Elmalı Çörek icin gerekenler:
2,5 su bardağı un (veya tam buğday unu)
1 paket dr.Oetker instant kuru maya (ben bir tatli kasigi kullandim, zira burada Dr.Oetker paket maya bulunmuyor)
½ çay bardağı toz şeker
1 yumurta
50 gr tereyağı (veya zeytinyağı)
1 çay bardağı ılık süt
1 paket dr.Oetker instant kuru maya (ben bir tatli kasigi kullandim, zira burada Dr.Oetker paket maya bulunmuyor)
½ çay bardağı toz şeker
1 yumurta
50 gr tereyağı (veya zeytinyağı)
1 çay bardağı ılık süt
İç malzemesi için :
2 adet elma (veya 3 adet elma)
½ çay bardağı toz şeker (veya 1/2 çay bardağı pekmez)
½ çay bardağı ufalanmış ceviz içi (ilave olarak 1/2 çay bardağı kuru üzüm)
1 çay kaşığı tarçın (veya 1 tatlı kaşığı tarçın)
Üzeri için:
pudra şekeri
2 adet elma (veya 3 adet elma)
½ çay bardağı toz şeker (veya 1/2 çay bardağı pekmez)
½ çay bardağı ufalanmış ceviz içi (ilave olarak 1/2 çay bardağı kuru üzüm)
1 çay kaşığı tarçın (veya 1 tatlı kaşığı tarçın)
Üzeri için:
pudra şekeri
Yapılışı:
1. Elmaları soyup rendeleyin, üzüm ve şekerle (veya pekmezle) birlikte suyunu çekene kadar pişirin. Pişince ceviz ve tarçını ekleyin.
2. Unu maya ile karıştırın. Toz şeker, yağ, yumurta,ve sütü ilave edin, yoğurun. Yumuşak bir hamur elde etmelisiniz.
3. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek, 1 saat kadar mayalandırın.
4. Mayalanan hamuru 16 parçaya ayırın. Her parçanın içine elmalı içten 1 kaşık kadar koyup kapatın. Avucunuzda yuvarlayarak top şekline getirin.
5. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine aralıklarla dizip, 30 dk daha bekletin.
6. Önceden 175C (375 F) derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar (yaklaşık 15 dk) pişirin.
7. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri eleyin.
Yorumlar
sevgiler