Hazir Yufka Mantisi
Simdilerde kapanan bir sitede gormustum bu tarifi. Oklava ile acilan hamur islerinde pek basarili olamadigim icin(daha dogrusu usendigim icin) hazir yufka ila yapilan bu tarifi hic dusunmeden denedim. Sonuc, "Aman Tanrim!"...
Zaten biz Turklerin sarmisakli yogurtla yapilan her turlu yiyecege buyuk bir zaafi var ama bu tarif aklimizi basimizdan aldi resmen. Cok ama cok kolay bir tarif, ustelik de yapip pisirmeden buzlukta saklayacak olursaniz da elinizin altinda cok buyuk bir hazine seklinde dayanabiliyorlar. Hiz cozulmelerini beklemeden uzerlerine firca ile siviyag surup hemen pisirin bu durumda.
Sicacik, hic bekletmeden yemenizi oneririm...
Gerekenler;
3 tane yufka
250 gr orta yagli kıyma
1 adet buyukce kuru soğan
tuz, karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ayran(ben az sulandirilmis yogurt kullandim)
Üzerine;
sarmisaklı yoğurt,
tereyağında kızdırılmış domates sosu
Nane, pulbiber(arzuya bagli)
Soğanı ince dograyip kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
Yufkaları ortadan ikiye bölün ve 6 tane yarım yufka elde edin.
Kıymayı da 6 eşit parçaya ayırın. Yarım yufkayı masaya yayın. Üzerine fırçayla önce yogurt, daha sonra sıvıyağ sürün. Kenarlarını biraz içe doğru kıvırın. Kıymanın bir parçasını alıp yufkanın geniş kenarına alttaki fotograftaki gibi serin.
Zaten biz Turklerin sarmisakli yogurtla yapilan her turlu yiyecege buyuk bir zaafi var ama bu tarif aklimizi basimizdan aldi resmen. Cok ama cok kolay bir tarif, ustelik de yapip pisirmeden buzlukta saklayacak olursaniz da elinizin altinda cok buyuk bir hazine seklinde dayanabiliyorlar. Hiz cozulmelerini beklemeden uzerlerine firca ile siviyag surup hemen pisirin bu durumda.
Sicacik, hic bekletmeden yemenizi oneririm...
Gerekenler;
3 tane yufka
250 gr orta yagli kıyma
1 adet buyukce kuru soğan
tuz, karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ayran(ben az sulandirilmis yogurt kullandim)
Üzerine;
sarmisaklı yoğurt,
tereyağında kızdırılmış domates sosu
Nane, pulbiber(arzuya bagli)
Soğanı ince dograyip kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
Yufkaları ortadan ikiye bölün ve 6 tane yarım yufka elde edin.
Kıymayı da 6 eşit parçaya ayırın. Yarım yufkayı masaya yayın. Üzerine fırçayla önce yogurt, daha sonra sıvıyağ sürün. Kenarlarını biraz içe doğru kıvırın. Kıymanın bir parçasını alıp yufkanın geniş kenarına alttaki fotograftaki gibi serin.
Her bir yufkayi rulo şeklinde kıvırıp, 2 cm'lik parçalar halinde kesin.
Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye birbirine bitişik olacak şekilde dizin. Üzerine fırçayla sıvıyağ sürün. 180-190C(350-375F) derecede ısıtılmış fırına koyup pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra servis tabağına alıp üzerine sarmisaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış domates sosu dokun. Arzuya bagli olarak nane ve pulbiber ekleyin.
Afiyet Olsun
Yorumlar
Tabii yok oyle her gun hamur isi ile aileyi beslemek ama arada bir kacamak yapilacaksa 'budur' yani..
Ah simdi ben birinden daha mi ondeyim yani, yufka var burda diye...
Gerci ben de kolay ulasmiyorum ama yine de iki gunde eve teslim yani...
Sevgiler canim
Sizin de sevgililer gununuz kutlu olsun.