Kestaneli Corba Ictiniz mi hic?
Sanirim bundan uc sene kadar onceydi, 'ben degisik corba tarifleri bilmiyorum' diye sizlandigimda Asli bana birkac tarif gondermisti. Kestaneli corba da bunlarin basindaydi.
Onceleri nasil olur ki kestane acaba corbanin icinde desem de denedigimde, butun onyargilarimi bir kenara birakip nasil oldu da daha once dusunemedim diye hayiflandim.
Siz de deneyin -eger simdiye kadar icmediyseniz- ne dedigimi anlayacaksiniz...
Gerekenler;
10 adet mantar, kucuk kupler halinde dogranmis
10 adet kestane
1 adet havuc
2 su bardagi sut ya da krema
2 su bardagi su
1 yemek kasigi un
yarim demet maydanoz, ince kiyilmis
2 yemek kasigi tereyag
tuz karabiber
kirmizi biber(istege bagli)
Kestanelerin kabuklarini soyup, her birini 8-10 parcaya bolun.
Unu tereyaginda kavurun, ustune sut(veya krema) ile suyu ilave edip hafifce karistirip topaklanmamasina dikkat edin.
Kaynayinca icine cok minik kupler halinde dogranmis(veya rendelenmis) havucu, mantar ve kestaneleri ilave edip kisik ateste 15 dakika kadar pisirin.
Tuzunu, karabiberini ekleyin.
Maydanoz serpistirerek servis yapin.
Eger dilerseniz biraz tereyaginda kizdirdiginiz kirmizi biber de gezdirebilirsiniz uzerine.
Afiyet Olsun
Yorumlar
Bu arada hizina da hayranim senin Edacigim...
Cok degisik lezzetler var cocuklacocuk, denemek lazim imkan oldukca..
Sevgiler size de...