Rasberry Muffins
Aslinda pek cok cesidini denedigim bir muffin tarifi bu. Elimde blueberry, rasberry, cranberry vs ne varsa hepsiyle de deniyorum. Harika oluyorlar. Bu kez bir de sirin silikon muffin kaliplarimi kullandim, daha da albenili oldular.
Tarif, Easy-To-Make Great Home Bakes adli kitaptan. Ben iki kalibi da kullanabilmek icin tarifi iki olcuye cikardim ama buraya orjinal tarifi yaziyorum. Not olarak eklemeliyim ki, silikon ve normal kaliplar arasinda ne fark var diye dusunurken; silikon kaliplarla pisenler daha cok havali oldular. Yani iclerinde daha cok hava vardi ve daha pof pof duruyorlardi. Digerleri daha katimsi idi. Boylelikle deneyimizi de gerceklestirmis olduk.
Tarif icin gerekenler;
1 1/4 kap un
1/3 kap tozseker
2 tatli kasigi kabartma tozu
1/4 tatli kasigi tuz
2 yumurta
4 yemek kasigi tereyag, erimis
3/4 kap sut
1 tatli kasigi vanilya ozutu
1 tatli kasigi limon kabugu rendesi
1 kap ahududu (veya likapa)
Firini 400F(200C) isitin.
12 tane muffin kalibini veya kagit kalibi yaglayin.
Buyukce bir kapta unu, tozsekeri, kabartma tozunu ve tuzu eleyin.
Baska bir kapta da yumurtalari tel cirpici ile guzelce karisana kadar cirpin. Erimis tereyagini, sutu, vanilyayi ve limon kabugu rendesini ekleyip iyice karistirin.
Kuru malzemelerin ortasina bir cukur acin ve yumurtali karisimi dokun. Buyukce bir metal kasikla sadece unu nemlenene kadar karistirin, cok fazla karistirmamaya ozen gosterin.
Ahududulari bu karisima ekleyin.
Muffin kaliplarinin 2/3 unu dolduracak sekilde bir kasik yardimi ile doldurun.
20-25 dakika kadar muffinlerin ustleri kabarip da azicik tasana kadar pisirin.
Oda sicakliginda ilimadan kaliplarindan cikarmayin..
Afiyet Olsun..
Dipnot: Belki biliyorsunuzdur ama muffin yaparken dikkat etmeniz gereken en onemli ozellik, kuru malzemeler ile islak malzemelerin ayri ayri kaplarda hazirlandiklari ve en son asamada birbirlerine karistirildiklaridir.
Tarif, Easy-To-Make Great Home Bakes adli kitaptan. Ben iki kalibi da kullanabilmek icin tarifi iki olcuye cikardim ama buraya orjinal tarifi yaziyorum. Not olarak eklemeliyim ki, silikon ve normal kaliplar arasinda ne fark var diye dusunurken; silikon kaliplarla pisenler daha cok havali oldular. Yani iclerinde daha cok hava vardi ve daha pof pof duruyorlardi. Digerleri daha katimsi idi. Boylelikle deneyimizi de gerceklestirmis olduk.
Tarif icin gerekenler;
1 1/4 kap un
1/3 kap tozseker
2 tatli kasigi kabartma tozu
1/4 tatli kasigi tuz
2 yumurta
4 yemek kasigi tereyag, erimis
3/4 kap sut
1 tatli kasigi vanilya ozutu
1 tatli kasigi limon kabugu rendesi
1 kap ahududu (veya likapa)
Firini 400F(200C) isitin.
12 tane muffin kalibini veya kagit kalibi yaglayin.
Buyukce bir kapta unu, tozsekeri, kabartma tozunu ve tuzu eleyin.
Baska bir kapta da yumurtalari tel cirpici ile guzelce karisana kadar cirpin. Erimis tereyagini, sutu, vanilyayi ve limon kabugu rendesini ekleyip iyice karistirin.
Kuru malzemelerin ortasina bir cukur acin ve yumurtali karisimi dokun. Buyukce bir metal kasikla sadece unu nemlenene kadar karistirin, cok fazla karistirmamaya ozen gosterin.
Ahududulari bu karisima ekleyin.
Muffin kaliplarinin 2/3 unu dolduracak sekilde bir kasik yardimi ile doldurun.
20-25 dakika kadar muffinlerin ustleri kabarip da azicik tasana kadar pisirin.
Oda sicakliginda ilimadan kaliplarindan cikarmayin..
Afiyet Olsun..
Dipnot: Belki biliyorsunuzdur ama muffin yaparken dikkat etmeniz gereken en onemli ozellik, kuru malzemeler ile islak malzemelerin ayri ayri kaplarda hazirlandiklari ve en son asamada birbirlerine karistirildiklaridir.
Yorumlar
Ben de sevmeye basladim, bastan biraz korkarak yaklastim ama, simdi aramiz iyi...
Size de sevgiler
sevgiler
gorki
Eee zamana uymak lazim degil mi ama? Simdi sirada Irish Day var..Oynarim ben artik bunlarla..
Sevgiler sana da..