Zeytinyaginda Kirmizi Patates
Gourmet Dergisini yeni kesfettim. Tam olarak yemek tarifi dergisi denemez ama bircok yemegin, bir cok malzemenin anavatanlarini, nasil yetistirildiklerini , ozelliklerini, nerelerde bulunduklarini ve gourmet tarzi yemeklerin nasil yapildigini da anlatan, bircok faydali bilgi veren ve yine bir cok yemek tarifi de bulunan bir dergi. Ben cok sevdim. Birbirine benzeyen bir cok yemek tarifi dergisinden cok farkli oldugu, bir cok sey ogrenebildigim ve orijinlerini merak ettigim ve belki de adlarini bile duymadigim bir cok sebzenin-meyvenin hakkinda inanilmaz detayli, guzel bilgiler verdigi icin.
Bu kirmizi patatesli tarifi de oradan buldum. Bir ozelligi yok ama kirmizi patates hakkinda bir cok sey okuduktan sonra, kolaydan zora bircok tarif de vardi. Ben tabii en kolay olanindan basladim. Biz genelde kirmizi patatesleri haslayip, ezerek pure yapiyorduk veya bircok baharatla karsitiriyorduk. Bu halini de cok sevdik. Et yemekleri ile veya tamamen tek basina yemek oncesi servis yapilabilir.
Tarif cok basit;
Bir kilo kadar kirmizi patates
Iki yemek kasigi zeytinyagi
Asiago Parmigiano peyniri, rendelenmis(eski kasar peynirini andiran ama daha acimsi tadi olan bir peynir)
Deniz tuzu
Taze cekilmis karabiber
Kirmizi patatesleri bir miktar suda 15 dakika kadar haslayin. Fazla haslamayin ki dagilmasinlar.
Hasladiktan sonra sudan cikarip, bir kalin uclu catal veya patates ezicisi ile fazla dagitmadan bastirarak uzerlerini catlatin.
Bir tavaya zeytinyagini koyup, orta ateste patatesleri fazla hirpalamadan alt-ust ederek kizartin.
Buyukce bir servis tabagina alip uzerlerine rendelenmis peynirinizi serpistirin. Taze cekilmis karabiber ile servis yapin(arzuya bagli tabii).
Yorumlar
Dunyadaki kitligi kurtarak tek besinmis patates, duydugumda cok sevinmistim Cocuklacocuk.
Sunrise, su kilo derdinden soyle oturup resimlerdeki gibi pismis patatesler yemeyeli oyle cok oldu ki !
Ama oyle de boyle de yasanmiyor, en iyisi boyle yasamak !
Konu hassas, patatesler nar gibi, hayat kisa, ote yandan yaz geliyor vs vs..