Bloglardan bircok tarifler deniyorum, cok da seviyorum yeni seyler denemeyi. En cok sevdigiklerimden biri olan ve beni blog alemine en cok alistiran evcini' nin yaptigi her tarife de gozu kapali daliyorum. Iste kolay sufle de boyle baslandi ve aynen evcininin dedigi gibi evdeki herkesi ucurdu... Tarifin orjinali burada ama ben yine de yazayim. Kendim de aklima esince burdan bakip hemen yapiyorum cunku. En orjinal hali Avustralyalı aşçı Bill Granger 'a ait olan bu tarifi aynen uyguladim, onun icin hic degistirmeden yaziyorum. Çikolatalı Puding (chocolate self-saucing pudding) Malzemeler: 4 kişilik 1 cup= 250 ml. lik su bardağı 1 tsp = 5 ml. = 1 tatlı kaşığı 125 gr. (1 cup) un 1 fiske tuz 120 gr. (1/2 cup) toz şeker 3 tsp kabartma tozu 4 yemek kaşığı kakao 250 ml. (1 cup) süt 85 gr. (1/3 cup) sıvı yağ ya da erimiş tereyağı 2 yumurta, hafifçe çırpılmış 1 tsp vanilya tozu ya da esansı(ben vanilya esansi kullandim) Sos Malzemesi: 185 gr. (1 cup) esmer toz şeker 2 yemek kaşığı kak...
Sabah ise giderken biftegi buzluktan cikariyorum ve kendi kendime soyleniyorum 'su etin uzerindeki gibi mantarli bir sey yaparim aksama gelince'. Tabii ben o anda kendi kendime soylendigimi zannediyorum. Cunku gece gec bir saatte eve donerken artik o resimdeki mantarli seyi yapacak vaktim kalmadigini dusunerek uzuluyorum ve 'artik hizlidan kizartirim, yanina da bir makarna yaparim ne yapayim' diyorum. Eve gelince agzim acik kaliyor; ben kendi kendime konusuyorum sanirken birileri beni duymus, resimdeki biftek tamamen aynisi sekilde pisirilmis, yanina bulgur pilavi yapilmis(en sevdigim), masa kurulmus ve hatta salata bile tastamam...'Bir calisan kadinin eve geldiginde bulmak isteyebilecegi daha ne olabilir ki' diye dusunerek sariliyorum ona ve kaybetmekten korktugum bu tarifi de sizinle paylasiyorum. Cunku o gunden beri birkac kez daha yaptik bu tarifi ve hep bayilarak yiyoruz... 1 kg kadar biftek(kemiksiz ve yagsiz ve ayni zamanda da 1cm kalinliginda) 1 tatli ka...
Cok sevgili dostumun israri uzerine cok uzum zamandir ihmal ettigim blogumu yenilemeye karar verdim. Bu mucver tarifini gecen gun bir yerde gormustum. Muffin kaliplarina dokebildiginiz mucver bizim Turkiye'de yaptigimizdan biraz farkli ama daha hafif olduguna eminim. Aynen uyguladim. 3 tane kara kabagin icini kullandim. bir kucuk sogan, rendelenmis bir yumurta, cirpilmis bir kap ekmek kirintisi (Panko denilen Japon icadi bir sey kullaniyoruz) bir kap cheddar peynir, rendelenmis tuz, karabiber Butun malzemeyi karistirip (dikkat ettiyseniz un yok) hemen sulanmasina izin vermeden yaglanmis muffin kaliplarina dokun ve 375F derecede uzerleri kizarana kadar pisirin. Tek kisilik yemelik olduklari icin ikramlari da kolay oldugu icin yaz aksamlari icin ideal oldugunu dusundugum bu tarifi cok seveceginize eminim. Afiyet olsun
Yorumlar