Cikolatali Brownie Rulo

Sevgili kardesim, surekli birseyler yazmam icin israr ediyor ama galiba gunlerin getirdigi yogunluk yuzunden artik eskisi gibi yazamayacagimi anlamis bulunuyorum. Hem calismaya yeniden baslamak, hem yaz mevsiminin yapacak bir suru isi de beraberinde getirmesi, tatil, cocuklarin evde olmasi derken galiba fazla bir sey yapamayacagim. O zamana kadar bu tatli araya hepimiz bir 'soluklanma, dinlenme, biriktirme' diyelim...

Tarif, benim favori kitaplarimdan olan Greatest Ever Chocolate kitabimdan. Baharin gelmesiyle evde bolca meyve oldugundan rulonun arasina meyve de koydum ama tarifte yoktu...

Gerekenler soyle;
5 1/2 oz veya 150 gr yari-tatli cikolata, kucuk parcalara kirilmis
3 yemek kasigi su
3/4 super ince cekilmis toz seker
5 yumurta,ayri ayri kullanilacak
2 yemek kasigi kuru uzum, ince kiyilmis
2 yemek kasigi ceviz ici, kiyilmis
bir cimdik tuz
1 1/4 kap heavy cream(tatli krema), hafifce cirpilmis
uzerine serpistirmek icin pudra sekeri

Yapilisi;
12x18 inch veya 300x20 cm olcusunde bir kek kalibini parsomen kagidi ile kaplayip, yaglayin.

Cikolatayi su ile birlikte kucuk bir kabin icinde benmari usulu dusuk isida eritin. Atesten alip ilimasini bekleyin.

Bir kabin icinde yumurta sarilari ile toz sekeri mikser yardimi ile 2-3 dakika kadar karisim koyu ve kivamli bir hale gelene kadar cirpin.

Bu karisimin icine ilimis olan cikolata karisimini, uzumleri ve cevizicini ekleyin.

Baska bir kapta yumurta beyazlarini tuz ile cirpip, dortte birini cikolatali karisima ekleyin. Yavas yavas elle karistirarak sonmesine izin vermeden geri kalan yumurta beyazlarini da ekleyin.

Karisimi kaliba dokup onceden 350F(180C) de isitilmis firinda 25 dakika kadar, kabarana kadar pisirin. Parmaginizla dokundugunuzda tok oldugunu hissetmeniz gerekiyor. Biraz ilimasini bekledikten sonra hafifce islatilmis temiz bir beze sarip, sogumasini bekleyin.

Keki, pudra sekeri serptiginiz baska bri kagidin uzerine ters cevirip cikarin.

Kremayi kekin her tarafina duzgun sekilde yayin. Istege bagli olarak ortasina bir dizi meyve de koyabilirsiniz bu asamada. Sonra parsomen kagit yardimi ile kisa taraftan baslayarak ruloyu sarmaya baslayin. Iki basindaki duzgun olmayan kisimleri kesin(tadim yapmak icin en uygun firsat!).

Servis yapana kadar buzdolabinda bekletin. Uzerine tekrar pudra sekeri serpistirerek servis yapin.
Afiyet Olsun.


Buyuk oglum, bol bol meyveli meyve salatasinin uzerine koyarak yedi dilimini(yani ilk dilimini)...

Yorumlar

Safiye dedi ki…
ne kadar cici ve samimi bir blogunuz var.Tebrik ederim :) ayrıca tatlı da harika görünüyor..
sunrise dedi ki…
Cok tesekkur ederim, Safiye. Ben de sizin yaptiklarinizi cok begendim..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket