30 Eylül 2009 Çarşamba

Buz Kasede Meyve Salatasi

Buyuk ihtimalle bircok kisi denemistir bunu ama ben hala pek cok yemek yapmayi bile bilmeyen insanin arasinda yasadigim icin, boyle seyler cok buyuk begeni toplayabiliyor.

Aslinda pek bir ozelligi yok buz kase yapmanin. Iki cam(biri buyuk, biri orta boy) kase alip, aralarinda kalan boslugu su ile doldurup icice koyup buzlukta donduruyorsunuz.

Birkac puf noktasi var tabii; ilk olarak henuz su donmamisken gul yapraklarini koymayip, suyun biraz tutmasini bekledikten sonra ince bir cubukla tek tek itmek gerekiyor derinlere dogru. Bir de ikinci kucuk kabi kaymamasi icin soguga dayanikli bir bantla diger buyuk kaba tutturmak gerekiyor.

En az 12 saat buzlukta donduktan sonra ilk kabin icine azicik ilik su koyarak kaydirarak cikariyorsunuz. Diger kab da ayni sekilde ilik suyun icine oturtularak buzdan ayriliyor. Sakin zorlamayin, buzlar hemen kiriliyor.

Ben, icine meyve salatasi yapip; hava sicak oldugu icin servis tabaginin icini de buzla doldurarak goruse cikardim.

Insanlar hayranliktan agizlari acik bir sekilde meyvelere dokunmaya bile korktular ama 'lutfen yiyin, birsey olmaz, iki dakika sonra zaten eriyecek' diye ikna ederek yedirdik.

Degisik bir sunum yapmak isteyenlere siddetle tavsiye ederim...

1 yorum:

YILDIZNAF dedi ki...

Muhtesem gorunuyor...

Ben de yapmistim bir zamanlar...

Eminim cok ilgi cekmistir...