1 Eylül 2010 Çarşamba

Shrimp Mousse - Karides Mus


Bu sicak yaz gununde kardam adamli kalip yerine yuzuk seklinde olan sekilli kaliplari kullanmaliydim ama henuz hic bir deneyimim olmayan bu tur dipler icin yeni bir alisveris yapmadan once emin olmak istedim ama sonuca bakilirsa galiba yeni alisveris listemize eklendi bile.


Krakerle yenmesi tavsiye edilen bir cesit dip bu ve Amerikada cok tutuluyor. Turkiye icin cok fazla yorum yapamayacagim, cunku son izlenimlerime gore herkesin cok farklilasmis damak zevki.


Cok sevdigimiz bir arkadasimiz sik sik yapiyor bu dipi ve o kadar lezzetli oluyor ki, arkadan gelecek yemeklerin de bir o kadar lezzetli oldugunu bilmesek bununla karin doyuracagiz. Tarif onunkine cok benziyor, denemek isteyenlere...


Karidesli Mus


1 kutu mantarli corba(su ile karistirilmayacak)

1 paket krem peynir, 8 oz, kucuk kupler seklinde dogranmis

1 kap mayonez

1 paket jelatin

6 yemek kasigi soguk su

1/3 kap donmus minik karidesler(cozulmus olmali)

3/4 ince dogranmis kuru sogan

1/2 kap ince dogranmis kereviz sapi

Marul yapraklari(servis icin)

Dogranmis maydonoz(srevis icin istege bagli)

Tuzlu kraker(servis yapmak icin)



Yapilisi:


Bir buyuk kabin icinde corbayi, krem peyniri ve mayonezi orta hararette, karistirarak isitin. Kaynamamasina ozen gostererek ocaktan alin, bir kenarda ilimaya birakin.

Ayni zamanda bir kucuk kapta jelatini soguk suyun uzerine dokun ve bir dakika bekleyin. Bir dakika sonra orta hareretli ocakta yavasca karistirarak jelatinin tamamen erimesini saglayin.

Buyuk kaptaki peynirli karisimin icine jelatini bosaltin. Azicik ilimalarini bekledikten sonra kerevizi, karidesi, sogani da ekleyin.

Hafifce yaglanmis kalibiniza dokun ve buzdolabinda en az 4 saat olmak uzere bekletin.

Servis yapacaginiz zaman marul yapraklari dosediginiz servis tabagina dipinizi ters cikarin. Krakerlerle servis yapin.


Hiç yorum yok: