HAYIR DEMEK HAYIR'DIR!

Bugun sevdigim bir gazetede sevdigim bir yazarin yazisini okudum da icimde hep oteden beri tecavuze karsi hissettigim o igrenc duygular kabardi birden. Haber Turkiyede yasayan bir mankenin bir sure once yasadiklarina aitti. Kizcagiza sevgilisi tecavuz ediyor ama bunu nedense bircok insan anlamiyor, kizin haykirisini duymak istemiyor, kizcagiz dava aciyor ve eger Yargitay onaylarsa adam ceza da alacak simdi. Turkiye icin buyuk bir asama bu, eger gerceklesirse cok buyuk bir adim atmis olacagiz insanlik adina..Insanlar neden bunu anlamak istemiyor, ya da neden hep suclu olan tecavuze ugrayan kadin olarak goruluyor anlamiyorum.

Yazarin da dedigi gibi 'kadin kuyruk sallamazsa erkek birsey yapmaz' mi olacaktir bizim toplumumuzun erkeklerinin durusu? Yani hep ne giydigimize, nasil kahkaha attigimiza, gecenin hangi saatinde nerelerde gezebilip nerelerde gezemeyecegimize erkekler mi karar verecek? Onlar uygun gorurse hanimhanimcik, yoksa "hafifmesrep" mi olacagiz? Eger ki kiyafetimiz uygunsa onlara bize sarkintilik etmek, hatta bize istemedigimiz seyleri yapmak hakki mi vermis olacagiz?

Neden kari-koca arasinda bile tecavuz olabilecegini kabul edemiyor insanlar? Bir insanin istemedigi birsey ona yapiliyorsa bu ona ve onun kisiligine saldiridir. Bunu anlamak ne kadar zamanimizi alacak acaba? HAYIR demek HAYIR'dir, bunu anlayin artik. Bizi de rahat birakin...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket