Dusunuyorum O Halde Varim


Bu aralar geziyoruz, geziyoruz.

Tabii yemekler de yapiliyor ama onlar buralara fotograflari bile gelemeden mideye iniyor. Cogunlukla da onceden denedigim 'ah bunu muhakkak misafirlerime pisirmeliyim' dedigim seylerden yapiyorum, onlarin da zaten fotograflari mevcut blogta.



Gecen hafta gittigimiz ve cok ilgimi ceken bir muzeden bahsetmek istiyorum size, Rodin Muzesi. Unlu heykeltras Rodin'in hemen hemen tum eserleri buraya getirtilmis ve Philadephia da cok hos ve sakin bir yerde, hemen hemen tum kulturel faaliyetlerin sergilendigi bir mevkide bu muzede sergilenmeye baslamis. Yolu dusenleri kesinlikle kacirmamasini oneririm bu kapisinda Dusunen Adam heykeli bulunan Rodin Muzesini.

Bu en alttaki fotografta Rodinden Victor Hugo'nun bir heykelini yapmasini istediklerinde yaptigi; Victor Hugo'yu ve onun basinda bir ilham perisini ve ayaklarinin altinda denizden cikan uc melegi temsil eden bu heykel var. Benim cok ilgimi cekti. Detaylar, cizgiler, fikir cok ama cok guzeldi.

Sanirim bu aralar boyle fotograflari daha cok gorecegiz benim blogumda, leylekler havada goruldu cunku...

Yorumlar

NiNo dedi ki…
Rodinin eserleri 2.sınıfta arastırma konumdu ve çok severek inceledigim halada çok begendigim bir sanatcıdır.Aslında Victor Hugo asık suratlı ve karamsar biri olmasıyla tanınırken Rodinin onun icin tasarladigi heykel hayata ne kadar yumusak ve sevecen baktığının kanıtıdır.İyiki leylekler havada bu sayede bende univ. yıllarımı hatırladım:)
yoncaa dedi ki…
Fotoları görünce bir an şaşırdım. Benim aile Fransa'ya mı gitti diye düşündüm. Çünkü aynı fotoğraflardan bende de var. Fransa'da Rodin Müzesi'nde çekilmişlerdi. Yıllar önce "you know who" ile gittiğimiz zamanlarda....
sunrise dedi ki…
Ninocugum, sanat tarihi okudugunu bilmiyorum. Annem ressam oldugu icin biz de gezme alanimizi biraz muzelere dogru kaydiriyoruz. Cok da iyioluyor valla, coluk-cocuk gozumuz gonlumuz senleniyor.
Victor Hugo konusunda haklisin. Beni de en cok etkileyen heykellerden biri oldu bu. Aslinda daha da etkileyenleri var ama blogum kapatilsin filan istemedigim icin yayinlayamadim sekerim...
sunrise dedi ki…
Yoncacigim,

Bilmiyor musun Amerikalilar herseyi ayaklarina getirmeyi sever. Ne gerek var Fransaya gitmeye? Hersey burada zaten...
NiNo dedi ki…
Yok sanat tarihi degil,guzel sanatlar testil tasarim mezunuyum.ama sanat tarihi 4 yil baraj dersimizdi:))

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket