Olimpiyat Menusu

Su olimpiyatlara yatip kalkip dua ediyoruz. Yazin o hizli baslangicindan sonra yavaslayan temposunda ne yaparmisiz acaba Olimpiyatlar olmasaymis. Onlarla yatip, onlarla kalkiyoruz(hos bazen o kadar gec yatinca kalkamiyoruz ama olsun).

Ben unuttum tabii biz neler yapardik Turkiye'de birbirimize mac seyretmeye gidince. Neler yerdik, neler icerdik? Patates kizartmasi ve bira mi? Ya da her zamanki gibi abartip bayagi yemekler filan mi hazirlardik? Galiba biz pek mac keyfi yapmamisiz oyle dostlarla filan ama burada eger birileri size mac izlemeye cagirmissa bilin ki; cips ve dipten baska pek bir seyle karsilasmayacaksiniz demektir. Cok sansliysaniz tavuk kanat ve birkac sebze filan da bulma olasiliginiz var tabii.

Genelde mac seyredilen barlarda filan da ilk akla gelen menu tavuk kanatlar nedense. Acili-acisiz, ama oyle cok yeniyor ki... Tane ile siparis veriyorsunuz, onlarla, yirmilerle hatta bazen daha da fazla. Tabii maca dalinca agiza ne kadar atildigi unutuluyor, sayi daha da artabiliyor bu yuzden.

Kim bulduysa cok harika bulmus, burada cok sevilen Ranch sos ile ve illa ki kereviz saplari ile servis yapiliyor. Tavuklar acili, ranch sos soguk ve serin cok iyi gidiyor.

Benimki evde yapilan cinsten. Acili bir sos yapip azicik hasladigim tavuklari bulayip biraz da firinda pisirdim. Yanina kerevizleri ince ince kestim ve tabii ki evde yapilan Ranch sos. Azicik eksi krema, azicik mayonez, tavada kavrulmus ince kuru sogan, dereotu da eklenip tarafimca sos haline getirilmistir. Aslinda hazir satilanlari da var ama biz bu seklini cok seviyoruz.

Hadi bakalim, olimpiyatlara devam...

Yorumlar

yoncaa dedi ki…
bakar mısın şu olimpiyat keyfine ve ritüeline..Ben de iş + spor bir geliyorum eve pestil gibiyim. 2 saat seyrediyorum olimpiyatları öylece yayılarak. Deneyeyim haftasonu !!!
sunrise dedi ki…
Aman canim oyle buyuk bir olay degil ki sunlari pisirmek. Onceki aksamdan haslarsan, eve gelince hemen soslayip firina verirsin. Sen ustunu degistirene kadar hazir olurlar bile. Yanindaki sosu hafta sonundan bolca yap, buzdolabinda sakla. Iste oldu bitti, daha sen yuz tane daha sey cikarirsin bu zamanda. Hic kendini hafife alma guzel kardesim benim...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket