Sicak Havada Buz Gibi Meyve Salatasi

Yaz gunlerine en iyi uyacak yiyeceklerden biri de meyve salatalari sanirim. Kimse agir yemekler yemek istemezken benim sevgili komsularim baklava talebinde bulunsa da ben ev halkina hafif ve daha romantik seyler yapmayi tercih ediyorum.

Tarifi Ipek'in sitesini okurken yapmak aklima gelmisti ama ben meyve salatasina nedense yogurt koymayi cok seviyorum. Nedeni de uzun yillar once su yeni yeni cikmakta olan otellerdeki Acik Bufe Kahvalti muhabbetinde o zamana kadar yemeyi hic akil edemedigimiz bizim evdekilere nazaran daha sulu kivamli yogurtlu meyve salatalarindan kaynaklaniyor sanirim. Cok sevdigim bir Fransiz arkadasim cok sevdigini benim de denememi onerdiginde biraz cekinerek almistim ama sonra resmen aliskanlik yapti. Her sabah koca bir tabak yogurtlu meyve salatasi yer olmustum.

O zamanlar akil edip de evde yapmak yerine, bir sonraki otel ziyaretimizi bekler olmustum ama simdi hemencecik yapiyorum.

Butun meyveleri dograyip azicik limon suyu sikip, yogurt ekliyorum. Limon suyu meyvelerin kararmasini onluyor ve yogurdun kivamini azaltiyor. Yine Ipek'in de dedigi gibi cocuklar icin biraz portakal suyu, buyukler icin azicik rom ekleme ihtimali her zaman mevcut. Uzerlerini findik, fistik veya bademle suslemek ise cazibeyi daha da artiriyor.

Buzdolabinda bekletip soguk soguk yemenin keyfi de bir baska..
Afiyet Olsun..

Yorumlar

Açalya dedi ki…
Dante`ye bol bol meyve yediremiyorum ve sanki birden bol bol yemeye baslayacakmis gibi de bol bol aliyorum. elimde patliyor tabi...biz de bitiremiyoruz...bari bu haftasonu meyveleri smoothie yerine bu tarifle degerlendireyim...sevgiler.
mamagonekrazi dedi ki…
Hosgeldiniz efem! Tatillerden donmussunuz,umarim guzel gecmisdir. Misafirlerde gitti simdi bir sure insan oyle buruk buruk olur ama saglik olsun diyelim, yine gelirler. Ben yazamaya devam ediyorum artik bu blogdayim. Ismime tikla bak yeni yere goturecek seni. Sifreleyince blog tutmanin bir anlami kalmadi, ee sifreyide acamiyorum o yuzden actim yeni bir yer. Beklerim gel, bebekleri gordugunde cok sasiracaksin. cok buyuduler. Sevgiler, alev
Adsız dedi ki…
ohhhh afiyet olsun. Akşam ben de yapayım :)
sunrise dedi ki…
Sevgili Acalya,
Yap tabii ne guzel olur. Meyvenin her turlusu yenir valla bu havada.

Alevcigim,
Geldim, gordum, gozlerim faltasi gibi acildi. Kocaman olmuslar..
Sevgiler

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket