22 Eylül 2008 Pazartesi

Grilled My-Oh-My Mahi Mahi Almondine (Bademli Mahi Mahi Baligi)



Kendileri buralarda pek sevilen bir balik olup, deniz urunu yemekler yapan restoranlarin menusunde ilk siralari aliyorlar. Izgarasi cok lezzetli oldugundan biz de soslu baliklardansa bu baligi ismarlamayi tercih ediyoruz boyle yerlerde.
Hawai tarafindan geliyor bize ama dunyanin pek cok yerinde yetisen bir balik turuymus. Dolpfin fish diye de biliniyor ama bizim bildigimiz yunusla bir alakasi yok. Kesinlikle karistirilmamasi gerek. Hawai dilinde 'strong strong' anlamina gelen Mahi Mahi; insanin agzinda yumusak ama bir o kadar da klici bir lezzet birakan bir balik.
Evde yapmaya kalkinca guzel bir tarif aradim kendime. Bu sahane tarif cikti karsima. O kadar begendik ki kaybetmemek icin hemen bloguma eklemeye karar verdim. Iste cok begendigimiz balik.
Gerekenler soyle;
Mahi Mahi filetosu
1/2 kap zeytinyagi
1/4 limon suyu
3 tatli kasigi dovulmus sarmisak
tuz, karabiber
Uzeri Icin;
1/3 kap ince dilimlenmis badem parcaciklari(slivered)
2 yemek kasigi tuzsuz tereyagi
1 yemek kasigi ince dogranmis maydanoz
4 yemek kasigi limon suyu
Zeytinyagini, limon suyunu ve sarmisagi, tuz-biberi bir kapta karistirip; baliklara guzelce yedirip buzdolabinda yarim saat bekletin(marine edin).
Izgarada baliklari catalla lif lif ayrildigini gorene kadar pisirin. Servis tabagina alin.
Uzeri icin, bir tavada bademleri tereyaginda kavurun. Ocagin altini kapatip limon suyunu ve maydanozu ilave edip, izgara edilmis baligin uzerine bir kasik koyup servis yapin.
Afiyet Olsun.
* Isim cok hosuma gittigi icin yazmak istedim, yanina nacizane bir isim de eklemeyi unutmadim.
** Yaninda Turk isi bulgur pilavi ile sahane oluyor, haberiniz olsun...

Hiç yorum yok: