8 Eylül 2008 Pazartesi

Korili-Fistik Ezmeli Tavuk



Cok sevdigim Cooking Light dergisinin agustos sayisinda rastladim bu tarife. Saglikli ve hafif tarifler bolumunde yer aliyordu. Icinde fistik ezmesi ve fistik yagi olmasina ragmen ben kullanmadim. Olmadigindan degil, evdekilerin pek sevmeyecegini dusundugum icin. Fistik yagi yerine susam yagi kullanarak yaptim ve tarifteki gibi pilav ustu, yogurtla servis yaptim. Cok sevildi bu haliyle, tabii paylasmak lazim bu durumda. Iste ben de oyle yapiyorum....
Gerekenler Soyle;
1 yemek kasigi fistik yagi(ben susam yagi kullandim)
1 kap kup dogranmis kuru sogan
1 1/2 yemek kasigi dovulmus sarmisak
1-1,5 kg kemiksiz, derisi alinmis tavuk gogsu, 2 cm buyuklugunde kup seklinde dogranmis
1/3 kap taneli fistik ezmesi(tamamen arzuya bagli, ben kullanmadim)
1 1/2 tatli kasigi kori tozu
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi kirmizi pul biber
1/2 tatli kasigi karabiber
100 gr domates salcasi
3 kap rendelenmis gibi ince kesilmis domates
2 adet 250 gr lik tavuk suyu
8 kap pismis pilav(boyle bir olcu degil de ben pilav tencereme gore pilav yaptim), kahverengi pirinc kullanilirsa daha uygun olacaktir
yogurt (arzuya bagli)
Alti kalin, guvec kabina benzer bir tencereye yag koyup isitin. Sogani, sarmisagi ekleyip 5 dakika kadar talandirin. Tavugu ekleyin, 4 dakika kadar karistirarak tavuklarin yuzeyleri kahverengilesene kadar pisirin. Eger kullaniyorsaniz fistik ezmesini ve ardindan gelen salca dahil olmak uzere 5 malzemeyi daha ekleyin.
Domatesleri ve tavuk suyunu ekleyip, kaynamaya birakin. Kaynayinca isiyi dusurun ve agir ateste 30 dakika kadar veya suyunu cekip kivamli bir hale gelene kadar pisirin.
Pilavin uzerine tavuktan yerlestirin, uzerine de yogurt koyarak servis yapin.
Afiyet Olsun

2 yorum:

Nesrin Ergul Yildiz dedi ki...

Boyle degisik tarifler vermene bayiliyorum Sunrise...

Tek eksik senin evde yasamiyor olmak...

Yasayanlara fisildar misin cok sanslilar valla!

sunrise dedi ki...

Tesekkurler Nesrincigim.
Gel de sen onu bizimkilere sor. Sevgili memnun ama buyuk oglan hala hep kuru fasulye-pilav isteyip duruyor.