3 Aralık 2008 Çarşamba

Susamli Karidesli Ispanak Salatasi

Dunyanin en iyi ve en harika arkadaslarina sahip oldugum icin hep kendimi cok iyi hissetmisimdir. Ne zaman ihtiyacim olsa veya hic ummadigim bir anda bile beni dusunduklerini bilmek, benim icin vakit ayirdiklarini gormek beni her zaman duygulandirir. Ayri kaldigimiz onca yila ragmen hic bir sey eksilmemis gibi devam eden arkadasliklarimiz sayesinde yuzumde kocaman bir gulumseme ile zaman zaman o kadar biriktirdigim aniyi cikarip cikarip seviyorum, oksuyorum, sonra da kalbimin en guzel yerlerine yeniden yerlestiriyorum.

Bu yil bizi ziyaret eden o mustesna insanlardan biri verdi bu tarifi. Onca yemek icmek ve ortak zevklerin ardindan anladik ki ikimiz de denizden cikan ne varsa yiyenlerdeniz. Tabii karides cok masum kaliyor o diger 'cikabileceklerin' yaninda ama iste ortak bir lezzet. Herkesin sevdigi, bayildigi bir deniz urunu. Kendisi gidince bir dergiden(bilmiyorum hangi dergiden) fotograflarini cekerek gonderdi bana. Hemen yaptim tabii, bayilarak yedik. Ellerine saglik tatlim, hep seni aniyorum....

Denemek isterseniz, gerekenler soyle:

300 gr ispanak
1 adet taze sogan
12 adet iri karides
30 gr tereyagi
10 gr susam
Sos Icin:
3 silme tatli kasigi toz seker
1 silme tatli kasigi tuz
1 silme tatli kasigi kori
3 yemek kasigi limon suyu
8 yemek kasigi sivi yag
3 tatli kasigi hindistan cevizi rendesi
1 dis sarmisak
kirmizi aci biber(istege bagli)


Ispanagi yikayin, ayiklayin. Iyice suzun. Yesil sogani ayiklayip yesil ve beyaz kisimlarini ince ince dograyin.
Ispanak ve sogani buyuk bir salata kabinda karistirip kenara ayirin.

Sos icin sarmisagi soyun, ezin. Seker, tuz, aci biber, kori, limon suyu, sivi yag, hindistan cevizi rendesi ve 8 yemek kasigi su ile karistirip bir kenarda bekletin.

Karideslerin kabuklarini ayiklayin, Sirtlarindan uzunlamasina kesip, iclerini temizleyin. Soguk suda calkalayip, kurulayin, tuzlayin. buyuk bir tavada orta ateste kizdirdiginiz tereyaginda her iki tarafini 2-3 dakika kizartin. Susamlari ilave edip bir dakika kavurun.

Salata sosunu yumurta cirpma teli ile cirpip ispanaklarin uzerine gezdirin. Ispanak salatasini, karideslerle birlikte dekoratif bir sekilde tabaklara yerlestirip servis yapin.

Afiyet Olsun.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Hımm. Leziiiz. Hemen ben de yapacağım ! Çok teşekkürler canım.
Sevgiler
CG

Cocukla Cocuk dedi ki...

ıspanak yerine roka da cok yakışır bu slaataya değil mi...ellerine sağlık

sunrise dedi ki...

Sensiz hic tadi yok zaten CG. Keske burada olsan da hep beraber yesek...

Cok ozledik seni, cok...

sunrise dedi ki...

Cocuklacocuk,
Rokanin acimsi bir tadi var ya, o yuzden bir sey soyleyemeyecegim. Ayrica burada cok nadiren rastladigim icin deneme sansim yok, siz denerseniz haber verin bana da...

Nesrin Ergul Yildiz dedi ki...

Merhaba Sunrise,

Uzaklara cok uzaklara kocaman bir mutlu bayramlar mesaji bizden. Canimi feci sekilde uzakdogu yemegi cektirdin alacagin olsun !

yoncaa dedi ki...

Lütfen şu karides konusunu açmayalım. hiçbir zaman oradaki karides bolluğunu, ucuzluğunu ve kalitesini ben Türkiye de yakalayamıyorum. Minnacık karideslere milyonlar veriyorsun ve de ortada hiç birşey yok.

Harika görünüyor, nereden bulacağım ben bu karidesleri şimdi :(((

sunrise dedi ki...

Burada, burada hayatim. Cabuk gel de seni karides komasina sokayim....

sunrise dedi ki...

Ben biliyordum buralari ozleyecegini zaten yildiznaf. Bakalim daha neler cikacak?

(kendimce ayri bir intikam aliyorum senden, sen gittin biz kaldik diye ya ondan)....