20 Kasım 2009 Cuma

Meksika Lasagnasi



Ayakustu bir arkadasimin verdigi bu tarifi denedigime cok memnunum. Herkes bayildi bu tarife ve o gunden beri birkac kere daha denedim. Tarifin asli Rachel Ray'den. Dilerseniz burada orijinali de var.
Bizim icin cok kolay ulasilabilen malzemeleri bulmak Turkiyedekiler icin zor olabilir ama tortillanin cokca bulunabildigini duydugumdan, tarifi sizinle paylasmakta bir sakinca gormuyorum. Ayrica bence bizdeki lavas pidesi tamamen ayni tatta ve ayni isi gorebilir. Taco sosu cok lezzetli oluyor ama elinizde yoksa belki kimyon miktarini biraz artirip, varsa eger kendi agiz lezzetinize uygun baska bir baharatla da deneyebilirsiniz.
Meksika yemeklerinde bizdeki gibi kimyon ve kirmizi biber coklukla kullanildigi icin ben, bizim yemeklerimize cok benzetiyorum bircok seyi. Kafama uymayan veya evde olmayan birsey oldugu zaman da kolaylikla degistirebiliyorum icindekileri. Deneyin bayilacaksiniz bu tarife.
Gerekenler:
3 Yemek kasigi sizma zeytinyagi
1 kg tavuk kiymasi(mumkunse gogus kismindan yapilmis olsun)
2 Yemek kasigi toz kirmizi biber
2 tatli kasigi kimyon
1/2 kirmizi sogan, kare dogranmis
1 kutu siyah faulye konservesi, suyu suzulmus(444 mg a karsilik geliyor)
1 kap fazla aci olmayan Taco sosu veya bir kutu(14 oz/414 mg) yari-aci domates sosu
1 kap donmus misir
tuz
8 adet ispanakli tortilla(ben normal tortilla kullandim)
2 1/2 kap rendelenmis Cheddar peyniri
2 yesil sogan, ince dogranmis
Yapilisi:
Buyuk bir tavayi ocakta isitin. 2 yemek kasigi zeytinyagini ekleyip, tavugu kavurmaya baslayin. Kirmizi biberi, kimyonu ve kirmizi sogani ekleyin. Hafifce kahverengilesene kadar pisirmeye devam edin. Taco sosunu veya domatesleri ekleyin. Siyah fasulyeyi ve misirlari ekleyip, hafifce isinmalarini saglayin. Zevkinize gore tuzunu ekleyin ve atesten alin.
Firina dayanakli bir kabin tabanini kalan zeytinyagi ile yaglayin. Kabin tabanina iyi yayabilmek icin tortillalari ikiye kesin. En alta etli, fasulyeli karisimi koyup, onun uzerine tortillari ve peyniri koyarak, elinizdeki karisimlar bitene kadar bu islemi tekrarlayin.
En ustte peynirler kalmak uzere, lasagnanizi onceden isitilmis firinda 12-15 dakika pisirin.
Firindan cikinca uzerlerine yesil sogani serpistirip servis yapin.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: