Kaf Daginin Ardindaki Prens Tatlisi ve 200.Post

Cok kolay bir tatli bu. Hepiniz bir sekilde cocukluktan daha yapmaya baslamissinizdir. Evde anneler olmadigi zaman ilk akla gelen tatli olurdu bu. Iki kiz hemen mutfaga dalinir, en kolay sekilde muhallebi yapilir ve yanyana dizilen etimeklerin uzerine dokulur, azicik buzdolabinda bekletilir ve hemencecik yarisi yenilir, aksama da eve gelenlere ovune ovune gosterilirdi. Muhakkak herkesin bu tatliyla ilgili bir anisi vardir.

Tarifini verecek oldugum biraz daha alengirlisi. Daha usta hali diyelim. Yine de bir ustalik gerektirdiginden degil de yenildiginde tadi tipki ekmek kadayifi gibi oldugu icin, insan daha bir zor tatli yapmis gibi hissediyor kendini..

Deneyin, ne dedigimi anlayacaksiniz.

Gerekenler Soyle;
2 su bardagi+2 kahve fincani toz seker
1 Paket etimek
1 lt sut
3 yemek kasigi nisasta(bugday veya misir fark etmiyor)
2 yemek kasigi pirinc unu
bir paket vanilya
bir paket krem santi(istege bagli) veya Whipped cream(Amerikadakiler icin)
Suslemek icin ben fistik kirintilari kullandim, yoksa nar taneleri veya hindistan cevizi de olabilir.

Bir kaba konulan 2 Su bardagi toz sekeri yakmadan, sivi hale gelene kadar ocakta kavurun. Kabi ocaktan alip (ocagi kapatmadan), uzerine 2 su bardagi kaynar su dokun (Dikkatli olun sicrayabilir).

Suyu dokunce katilasan sekeri tekrar ocaga dondurup, sivilasmasini saglayin.

Duz ve hafif derin bir kaba kirarak yerlestirdiginiz etimeklerin uzerine siviyi sicakken dokun.

Diger bir kapta 1 lt sutu, nisasta, pirinc unu ve 2 kahve fincani toz sekeri muhallabi kivaminda pisirin. Karistirarak pisirin, topaklanmamasina dikkat edin. Ocaktan almadan once vanilyayi ekleyip ocagin altini kapatin.

Uzerine sivi sekeri doktugunuz etimeklerin uzerine duzgun sekilde yayin.

Eger arzu ediyorsaniz bir paket krem santiyi bir litre sutle hazirlayin ve cok siviyken tatlinin uzerine dokun. Buzdolabina kaldirin.

Servis yapmadan once hindistan cevizi rendesi veya benim yaptigim sekilde fistik kirintilari ile susleyip servis yapin.

* Ben krem santi kismini atliyorum, bize agir geliyor cunku. Eger krem santi koyacaksaniz, cok fazla tatli olmasini istemiyorsaniz muhallebinin icindeki toz sekeri azaltabilir veya istege gore artirabilirsiniz.

** Cocuklarin hosuna gitsin diye servis yaparken kalipla kestim, kenarlari yemek size dusuyor haberiniz olsun.

*** Tatlinin ismi kendisini cok seven Kaf Daginin Ardindaki Prensten geliyor. Prens bugun dogmus, yillar once Efeler Diyarinda. Bir kucuk ailenin ilk ogluymus, daha sonra aile buyumus ama bizim prens cabucak yuvadan ucmus. Uzak diyarlara yeni ulkeler kesfetmeye gitmis. Bir gun yuvaya donmus, cakmak cakmak bakan gozleriyle bir baska diyarin kizinin kalbini de yaninda getirmis.

Yurekleri bir, elleri kenetli dolasir dururmus o gunden beri Prensle nacizane Prenses. Okyanuslar otesinde bir kucucuk diyarda iki kucuk prensle, ellerinde bir umut isigi, gonulleri sevgi dolu yasadiklarini soyler dururmus gorenler. Evlerinden hep kurabiye kokusu ve neseli sarki sesleri yukselirmis. Ben soyleyenlerin yalancisiyim.

Onlar ermis muradina, darisi tum seven yureklerin basina.

**** Son bir notda da bugune kadar 200 tane yazmis olduguma sevindigimi soylemek istedim. Okuyanlara veya ilgilenenlere tesekkurler. Sevdim ben bu isi...

Yorumlar

Aybike Ceylan dedi ki…
Ellerine saglik, cok severim. Daha nice 200'lu postlara Hatice'cigim, saglikla...
Annem ile babam 10 ekimde geliyorular allah kisnet ederse, gunleri sayiyoruz hep beraber:))
Sevgiler.
Cocukla Cocuk dedi ki…
ben de birebir aynı şekilde yapıyorum bu tatlıyı...karamel tadında nefis oluyor krem şanti konusunda da hemfikiriz. bir de ben mevsim meyveleriyle süslemeyi seviyorum....özellikle çilek ya da muzla....sevgiler
sunrise dedi ki…
Eh az kalmis Aybikecigim. Nasil guzel geliyor bir bilsen. Insan herseyi toz pembe gormeye basliyor. Ama bir de gittikten sonra, benim gibi depresif depresif geziyor insan ama simdiden daha o gunleri dusunme. Tadini cikarmaya bak..
Sevgiler canim.
sunrise dedi ki…
Dedim ya iste Cocuklacocuk, herkes mutlaka bir sekilde bilir bu tatliyi. Hatta simdilerde ben bizim oglana da ogretmeye calisiyorum. Olur da uzaklasirsak yapsin da hatirlasin bizi diye.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket