Uc Cesit Peynirli-Sucuklu Omlet

Tre Formaggi Frittata With Sausage

Soyle guzel bir pazar gununu kocaman bir omletten baska ne susleyebilir ki? Williams Sonoma dergisinde gordugumden beri bu omleti cok yapmak istedim ama icindekiler ne yazik ki bizim yiyebilecegimiz turden ya da oyle kolay bulunabilecek turden seyler degildi. Ben de kendimize gore uyarlamayi tercih ettim yine.Bahsedilen sosis yerine halis Turk sucugu kullandim. Geri kalan peynirler bir sekilde evde var olunca fazla bir sey degistirmem gerekmedi ama istediginiz peynirle deneyebilirsiniz, tadlari birbirine yakin oldugu surece tabii. Asil amac tabii Williams Sonoma'nin sattigi bu frittata tavasini tanitmak tabii. Gercekten kullanilan arac gerecin kalitesi yemegin kalitesini de korkunc derecede etkiliyor. Calphalon az atesle isiyi her here esit dagitiyor ve teflon kullanmiyor. En cok sevdigim tarafi da bu zaten, biraz fiyati pahali olsa da 'evladiyelik' diye satilan bu takimlara yatirim yapmak bence cok da lukse kacmiyor bu nedenle.

"Frittata" Italyanca omlet demek olup iki tarafinin da pismesi anlamina geliyormus. O yuzden bu ozel dizayni uretmis sirket ve tabii ona da uygun bir tarifle karsimiza cikmislar. Eger iki tane tavaniz yoksa, tavanin agzina bir tabak kapatip alt ust yapmayi da deneyebilirsiniz.

Orjinal tarif burada ve olculer 8-10 kisi icin. Kesinlikle dortte birini veya yarisini denemenizi tavsiye ederim.

Gerekenler soyle;
10 yumurta
1/4 tatli kasigi taze cekilmis kara biber
1/4 kap rendelenmis Parmigiano-Reggiano peyniri (eski kasar tadinda bir peynir bu)
90 gr kadar Asiago peyniri, 1 cmlik kupler halinde dogranmis
90 gr kadar Provolone peyniri, 1 cmlik kupler halinde dogranmis
1 tatli kasigi zeytinyagi, biraz da ikinci tavayi yaglamak icin
1 kap sucuk, ince kupler halinde dogranmis
1 kap ince dogranmis yesil sogan
1/4 kap kozlenmis kirmizi biber, ince dogranmis
3 dis sarmisak, dovulmus
1 tatli kasigi taze kekik

Yapilisi:
Buyukce bir kabin icinde once yumurtalari cirpin, daha sonra peynirleri ve karabiberi ekleyin. Bir tarafa birakin.
Derince bir tavada bir kasik zeytinyagini isitin, sucuklari ekleyin(eger sucuk cok yagliysa bu yag eklemeyebilirsiniz) ve 5 dakika kadar sucuklar kahverengilesene kadar pisirin. Pisince kucuk bir tabaga alin sucuklari.
Tavada bir yemek kasigindan daha fazla yag varsa fazlasini suzdurup atin.
Tavaya yesil soganlari ve biberleri koyup 2 dakika kadar yumusayana kadar pisirin. Sarmisagi ve kekigi ekleyip 30 saniye kadar cevirin.
Sucuklari ve yumurta karisimini ekleyin ve pisirmeye baslayin. Plastik veya silikon ve spatula kullanarak omleti kenarlarindan kaldirarak yumurtalarin rahatca dagilmasina yardim edin.
4 dakika daha pisirerek yumurtalarin iyice olgunlasmalarini saglayin. Daha sonra diger tavayi isitip yaglayip karisimi ters yuz edip diger tavaya gecirin (veya dedigim gibi kapak yardimi ile cevirerek alt-ust edin).
Uzerini kapatarak kisik ateste yumurtalar iyice pisene kadar (6 dakika kadar) pisirin.
Sallayarak servis tabagina alin ve sicakken servis yapin.

Yorumlar

yoncaa dedi ki…
Yani teflon kötü birşey mi? Bunu mu demek istedin sen şimdi.
Aybike Ceylan dedi ki…
Ellerine saglik Hatice'cigim, ve de guzel yorumlarina teskkur ederim, sagol. Gecmis bayramin da kutlu olsun, sevgilerimi gonderiyorum...
Açalya dedi ki…
Evladiyelik tavaymis hakikaten fiyatina baktim da ;)

Tam bir Pazar kahvaltisi klasigi, harika, ellerine saglik!
sunrise dedi ki…
Sen onun ordaki fiyatina ne bakarsin Acalya? Bilmez misin Macy's veya Dillards veya baska ne varsa orda iste, dunya bir ucuzluk yapar; sende de bir ton kupon olur; sonra oyle bir gunde gidersin ki hersey bugune has olmak uzere %40 indirimlidir ve sen o tavayi nerdeyse bedavaya alirsin????
sunrise dedi ki…
Aybikecigim 'hosgeldin' diyecegim ama ben de oyle uzun zamandir yokum ki, kim kime hosgeldin desin ama degil mi?
Yine de sevgi dolu yurekler gormek guzel....
sunrise dedi ki…
Canimcigim, kardesim,

Su siteye baksan yeter herhalde:
http://www.wisegeek.com/is-teflon-dangerous.htm

Genelde cizildikten sonra tehlikeli oluyor diye dusunuluyor ama cok daha kotu aslinda.
Cocukla Cocuk dedi ki…
teflon meselesine ben de takıldım şimdi ...omlet enfes gorunuyor...eline sağlık
Cocukla Cocuk dedi ki…
teflon meselesine ben de takıldım şimdi ...omlet enfes gorunuyor...eline sağlık
YILDIZNAF dedi ki…
Gittin unuttun beni diyecegim ama giden benim nasil oluyor bu is :)
sunrise dedi ki…
Sorma Cocuklacocuk,
Burada bu konu cok gundemde. Ben de gordugum bir videodan cok etkilenmistim. O yuzden yillar once teflon kullanmayi biraktim. Hatta diger her turlu malzemeyi biraktim. Cinko, bakir vs vs.
sunrise dedi ki…
Askolsun unuturmuyum seni Nesrincigim. Her gun okudum ama bende is yok bu gunlerde. Bir atalet gormelisin. Aslinda cok da mesgulum de o yuzden. SImdi geliyorum ziyaretine..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket