Romano Usulu Tavuk II - Ama bu kez kaparili

Kendi kendime konusur gibi hissediyorum kendimi. Sanki su sanal alemde sesim karsi duvara carpip geri donecekmis gibi. I Am Legend filmindeki Will Smith gibi hissediyorum kendimi ama o da kimsenin duymayacagini bildigi halde radyo yayini yapmaya devam ediyordu degil mi? Biz de oyle yapacagiz galiba, kendi dilimizi konusan arkadaslarimizin bizi okuyamayacagini bile bile yazacagiz, konusacagiz, susmayacagiz...

Kendilerine maille gonderecegime soz verdigim arkadaslarimin hatirina cok ama cok sevdigimiz bu tarifi ve daha pek cogunu bir gun okuyabilecekleri umidiyle onlarin onuruna yayinliyorum...



4 adet derisi alinmis kemikleri uzerinde tavuk gogsu,
2 adet derisi alinmis tavuk budu
1/2 ve 1 tatli kasigi tuz
1/2 ve 1 tatli kasigi taze cekilmis karabiber
1/4 kap zeytinyagi
1 kirmizi biber, dilimlenmis
1 sari biber, dilimlenmis
100 gr pastirma
3-4 Adet taze domates, kup dogranmis(yoksa bir kutu domates konservesi)
1/2 kap beyaz sarap
2 adet sarimsak, ince dogranmis
1 yemek kasigi taze kekik (yoksa kurusu da olur)
1 tatli kasigi dag kekigi
1/2 kap tavuk suyu
2 yemek kasigi kapari
1/4 kap maydanoz, ince dogranmis
Tavuklara tuz ve karabiber dokun, bir tavaya koydugunuz zeytinyaginda hafif kahverengilesene kadar pisirin. Tavadan alin, bir kenarda beklemeye alin.
Ayni tavada biberleri ve pastirmayi 5 dakika kadar pisirin.
Sarmisagi ekleyin, 1 dakika kadar pisirdikten sonra domatesleri, sarabi ve baharatlari ekleyin. Tahta kasik yardimi ile tavanin altindan kaziyarak guzelce karistirin.
Tavuklari tavaya yeniden ekleyin ve tavuk suyunu uzerine dokup kaynama noktasina getirin.
Tavanin altini kisarak, kapagini kapatin ve yaklasik 20-30 dakika kadar tavuklar pisene kadar pisirin.
Eger hemen servis yapacaksaniz kaparileri ve maydanozu uzerine serpistirerek servis yapin. Saklayacaksaniz, agzi hava almayan bir kapta saklayip servis yapacaginiz zaman kapari ve maydanozu ekleyin..
Afiyet Olsun...
* Biz domatesin bol oldugu bir zamanda yaptigimiz icin domatesimiz cok su verdi, normalde bu kadar sulu olmayabilir. Ama her hali ile inanilmaz lezzetli bir yemek, ben tavuk butlarini kullanmadim. Istemiyorsaniz siz de sadece tavuk gogsu ile deneyebilirsiniz. Oldum olasi su butlardan hoslanmamisimdir, nedense...
** Bir yazida okudugum kadari ile yemeginizi lezzetli yapmak istiyorsaniz ictiginiz saraptan kullanin diyordu. 'Yemek icin kesinlikle ucuz sarap kullanmaya degmez, kullanmadiginiz kismini icmek zorunda kalacaginiz icin felaket olur' diyordu ki kesinlikle ben de ayni fikirdeyim.

Yorumlar

yoncaa dedi ki…
Hay allahım.. Hem derisi alınmış hem de kemikleri üzerinde tavuk göğsü.. Biz bunu Türkiye'de nasıl elde edeceğiz acaba. Göğüs eti kemiksiz ve derisiz oluyor burada.
Acaba yapsam mı yarın birisine..Niye yoruldun der mi yoksa :)
sunrise dedi ki…
Aaa oyle tavuk da mi bulunmaz? Nasil da unutmusum ben. Peki kasaba gitsen vermez mi kemikli filan?
Hos kemikli olmasi sart degil ya, kafana nasil uyuyorsa oyle yap canim. Ayrica yapmasi cok kolay. Hic zaman harcamiyorsun bile. Kendi kendine pisiyor..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket