5 Ocak 2009 Pazartesi

Beef Brisket'li Sandvicler

Daha once Beef Brisket tarifi vermistim. Biz bunu o kadar cok severek yapiyoruz ki, yillardir hani korkmadan her misafire yapabilecegimi dusundugum bir yedek silah olarak aradigim tarife kavustugum icin cok mutluyum. Zira kofte ve tavuk yapmaktan baska seyler de yapabilmeyi cok istiyordum misafirlerime ama hep telasa dusup en iyi bildigim seylere saldiriyordum.

Simdi brisket ile cok mutluyuz. Icindeki soslari filan degistiriyorum ama sonuc asla degismiyor. Icim rahat, saatlerce kendigilinden pisen etimin yanina mezelerimi huzur icinde hazirliyorum.
Son gelen misafirlere cok yapmisim, artanlari ayni sekilde isitip sofraya getirmek istemeyince boyle doner benzeri sandvicler cikti ortaya. Bu kez de bunlar kapis kapis yendi. Bir dahaki sefere sadece sandvic olani yapilsinmis.

Oyle ya da boyle, zor zamanlarda en yaratici haline burunen Turk kadininin bir temcilcisi oldum mu bilmiyorum ama boyle anlarda kendimle gurur duyuyorum. Bereketli, guzelliklerle dolu yillar sizinle olsun...

4 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Bu daha da harika olmus Hatice'cigim, esim cok sever bunu, yapmali...

Sevgiler.

sunrise dedi ki...

Canim Aybikecigim,
Bize de Texas dan gecen bir aliskanlik zaten bu brisket isi. Oralarda senin de bildigin gibi pek cok yapiliyor.

Sevgiler

yoncaa dedi ki...

ya bu nasıl bir et ve görüntü.. Hay yarabbim, sen mahvedeceksin beni.
Nasıl diyet yapacağım ben :(

sunrise dedi ki...

Sen de ekmegini yeme hayatim. Icinde hic yag yok (kendi yagi disinda). Gayet 'low fat' diyebilirim yani :))