Bruksel Lahanasi




Bruksel lahanasi bizim evde cok seviliyor. Tabii birkac yil once gelistirdigim bu pisirme metodu sayesinde. Yoksa sanirim o hafif kekremsi tadi ve kokusu yuzunden biraz zor girerdi bizim mutfaga da ama bu yontem butun olumsuz yanlarini silip bu sebzenin; vitaminini ve tum antioksidan yanini almamizi sagliyor.

Hafifce buharda pisiriyorum ben once Bruksel lahanalarini. Suda haslamiyorum, ezilmelerini ve vitaminlerini kaybetmelerini istemiyorum cunku.
Sonra bir kucuk kapta zeytinyagini isitiyorum ve icine ince kiyilmis sarmisaklari atiyorum. Azicik cevirdikten sonra bruksel lahanalarini atiyorum. Karistirarak cok az pisirip, altini kapatiyorum ocagin ve icine dovulmus ceviz ici serpistirip servis yapiyorum. Harika bir yan yemek oluyor, ozellikle etlerin yanina ve her yiyen 'aman tanrim bruksel lahanasini sever olacagim bu sayede' diyor.





Bazen marketlerde bu sekilde satildiklarini goruyorum, cok garip gorunuyor aslinda. Ama nasil yetistiklerini bilmek acisindan hos olur diye Wikipedia'dan aldigim bu fotografi da yayinladim burada. Ilk fotografim cok eski ama yeni cektigim fotograf iyi cikmadi diye eskilerden bir tane daha buldum, onu yayinladim.
Umarim siz de seversiniz bu sirin ve lezzetli sebzeyi...

Yorumlar

Cocukla Cocuk dedi ki…
Güzel bir metoda benziyor, sarımsaklı herşeyi severim zaten bunu da deneyeceğiz
sunrise dedi ki…
Biz de oyle cocuklacocuk, sarmisak hangi yemege girse yakisiyor sanki diyerek hic itirazsiz yiyoruz.
Burda da lahanalarin kokusunu bastiriyor, o yuzden cok tavsiye edilir.
Sweety dedi ki…
merhabaa cok sasirdim belcikada yasiyorum ama bruksel lahanasini bitki halinda hic gormemistim cok tuhafmis dogrusu. bizim evde cook piser bruksel lahanasi dogru pisirildiginde dedigin gibi cok lezzetli oluyor aslinda. senin tarifide mutlaka deneyecegim ellerine sagliiik :Dsevgiler
sunrise dedi ki…
Sevgili Ece,
Ben de seni ziyaret ettim simdi.
Bruksel lahanasi ne ilginc bir besin degil mi? Cok ama cok lezzetli ve cok faydali. Keske daha cok insan sevse.. Amerikalilardan sadece damak zevki cok gelismis olanlar seviyor. Yoksa oyle hamburger ve patates kizartmasi kadar populer bir yiyecek degiller yani...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket