Kotu Niyete Biraz Tatil

Dun birisi bir yorum birakmis bir yemegime. Az daha yayinlayacaktim ama once profiline bakmak geldi icimden. O anda bir virus yazisi sardi her yanimi. Nasil kapatip da hemen virus koruma programini calistiracagimi bilemedim, bir yandan da kalbimin carpintisini bastirmaya calisarak.
Anladigim kadariyla eger yayinlasaydim blogum cokecekti ve bugune kadar yazdigim hersey bir anda pufff diye yok olup gidecekti.
Bir yili geckin suredir tam 154 post yapmisim. Kendi elimle emegimle 154 tane yazi yazmisim. Cogu kendime ait yemek tarifleri. Tabi baska bir yerde daha var bu tarifler ama buradaki gibi topluca degil ve de blogumun bir back-up'i yok. Sanirim bunun cok iyi bilincinde hacker'ler ve durmadan virus gonderiyorlar.
Anlamadigim su, neden?
Ne olacak yani benim blogum cokunce? Kim ne kazanacak? Bundan faydalanan birileri mi var? Benim bunca zamanlik emegimin bir anda gittigini ve oturup hungur hungur agladigimi hisseden hacker evinde oturup 'muhahahaaa' diye gulecek mi?

Kimdir bu insanlar? Nasil bir kotuluk burumustur insanlari ki birilerine oyle yada boyle zarar vermek onlari tatmin eder? Neden insanlar birbirini acitarak mutlu olmaya calisir? Gecen gun annemin soyledigi bir sozu hatirliyorum burada. "Insana insanoglundan daha buyuk zarar verebilen baska bir canli yokmus yeryuzunde ve diger canlilar da hic bir zaman insanlarin cikis noktasiyla kendi cinslerine eziyet etmiyormus". Yani karnini doyurmaya calisan bir kaplan bir geyigi gunlerce karsisina alip yavas yavas yemege filan calismiyor anlayacaginiz, bir cirpida yiyip bitiriyor.


Sanirim insan icinde olmayan duygulari ne tahmin edebiliyor, ne de anlayabiliyor. Kafa yormayi birakip, kendimi kirlenmis hissetmeme neden olan bu hackerlik olayini unutmak istiyorum. Cirkinlikten nefret ediyorum..

Yorumlar

Aybike Ceylan dedi ki…
Cok gecmis olsun Hatice'cigim,

Bende kotu yorum deyince, bazen bana da birakiyorlar oyle birsey sandim ama virusmus demek ki. Iyi ki farkettin, peki nasil anladin, belki bizlere de yollarlar dikkat edelim.

Bu arada bruksel lahanasini deneyecegim, ellerine saglik.

Tekrar gecmis olsun, sevgilerimi gonderiyorum.
sunrise dedi ki…
Aybikecigim,
Ilk olarak isim cok garipti, hatirlamiyorum ama anlarsin yani. Sacma sapan birseydi. Yayinlamadan once tanimadigim insanlarin profiline bakiyorum. Bakinca ekrani aninda virus uyarisi ve bir suru ekran birden kapladi. Cok seviniyorum ki 'yayinla' tusuna basmadim diye. Aman aklinizda olsun sizin de tanimadiginiz insanlarin yorumunu yayinlamayin. Cok feci birsey, onca emek bir anda yok olacak.
gezicini dedi ki…
geçmiş olsun, üzme canını.. böyle insanlar her zaman her yerde var..
sevgiler
gorki
Moonish (moonsun) dedi ki…
Bir kere bana da oldu, elim ayagima dolandi resmen, ben kapatmaya calistikca daha cok acilmaya basladi, yuzlerce sayfa acildi hatta :((
ben de profil'e bakmadan kesinlikle yayinlamiyorum artik hic bir yorumu :((
Ne isterler ki, ellerine ne gececek anlamiyorum :((

Tekrar gecmis olsun sevgili SunRise...
Cocukla Cocuk dedi ki…
çok üzüldük, neyse kötü bir şekilde sonuçlanmamış. Annenizin ağzına sağlık, çok doğru ,insanlar gibi birbirini yiyen yok.
sunrise dedi ki…
Sevgili gezicini, Moonsun, cocuklacocuk,
Guzel dilekleriniz icin tesekkur ederim. Sanirim sizin gibi insanlar olmasaydi insan hala insanlikta bir umut oldugunu bilemeyecekti...
Guzel gunlere...
sunrise dedi ki…
Canim Sanemcigim,
Sana da tesekkurler. Mail gonderip beni merak ettigin icin..

Hepiniz sagolun, varolun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket