27 Mayıs 2008 Salı

Balkabakli Bazlama

Tarif, Miss Cilek'ten. Harika bir pazar gunu, harika bir kahvalti sofrasini suslediler. Tabii bu mevsimde balkabagini nereden buldugum sorusunun cevabi ise, kistan pisirip dondurdugum harika kokulu guzelim balkabaklaridir.
Bu kadar cok cesit balkabagi oldugunu bilmiyordum dogrusu, Amerikanin bu yoresine tasinana kadar. Bizim Kulkedisi filmindeki balkabagina benzer bir kabak gorunce dayanamayip hemen aldim. Ilk defa bizim ulkemizde gordugumuz kabaklara benziyordu bunlar. Adini sordugumda 'Cinderella Pumpkin' dedi satici teyze. Harika bir benzetme, harika kabaklar, harika bir bazlama.

Buyrun afiyetle siz de yiyin.

Tarifin orjinali burada ama ben yine de artik blog kapanma olaylarindan son derece korktugum icin tarifi buraya da yaziyorum. Hic bir sey degistirmeden-eklemeden yaptim bu enfes bazlamalari...







-1 Yumurta
-4 yemek kaşığı pekmez (veya 2 yemek kaşığı esmer şeker)
-4/3 su bardağı süt
-1 portakal kabuğu rendesi
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 avuç ceviz
-4 yemek kaşığı kabak püresi
-1 su bardağı tam buğday unu
-1 çay kaşığı karbonat

Yapılışı:yumurtanın sarısına,pekmezi,sütü,portakal kabuğu rendesini,zeytinyağını ekleyin.
Cevizi ,kabak püresini de ekleyin.
1 su bardağı unu ,karbonatla karıştırıp karisima ekleyin.
Yumurta akını bir fiske tuz ile kar haline getirip,hepsini karıştırın.
Karışımın rengi tek renk oluncaya kadar karıştırip hemen birakin.
Teflon bir tavada,hiç yağ eklemeden ,birer yemek kaşığı yardımı ile birer birer birer tavaya atarak ,önlü arkalı iyice kızartın.Isı çok yüksek olmasın.
Pişen bazlamaların üzerine biraz pekmez veya akcaagac surubu (veya bal)ve dökebilir ,hatta biraz dövülmüş ceviz ile süsleyebilirsiniz..

2 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Hatice'cigim,
Ne degisik bir tarif.
Zaten burada herseyin 1000 cesiti var, kabaklar, patlivanlar, mantarlar....
Denemek lazim bu tarifi...

Sevgiler, guzel bir gun diliyorum.

Cafe Nino dedi ki...

Bu muhteşem bazlamaları yapmadan önce bir değnekle arabaya dönüyormu deneseydin keşke:)Ellerine sağlık harikalar.