4 Mayıs 2008 Pazar

Hawai Usulu Ispanakli-Enginarli Dip

Tarifi kisa bir sureligine kaybettigimden herseyi akildan yazacagim ama yarin uzun uzun arayip bulacagim tum tarifi, kesinlikle eminim(!)...

En basit sekliyle tarif soyle:

Donmus ispanak,
1 kutu enginar saplari
1 kutu water chesnut(deniz kestanesi)
Eksi krema(sour cream)
Erimye uygun bir cesit peynir
Bir paket ranch usulu kuru dip karisimi(bu bir cesit baharat karisimi, sanirim Turkiyedeki Cesni adiyla satilan karisimlar mukemmel bunun icin).

Donmus ispanak cozuldukten sonra, enginar yapraklari, ince dogranmis deniz kestanesi ve baharat karisimi ile karistirilir. Eksi krema ilave edilir, biz gece buzdolabinda bekletilir ve ikram edilecegi zaman icine peynir konup firinda peynir eriyene kadar tutulur ve ilik sekilde kraker veya cips esliginde ikram edilir.

Butun tarif cok goz karari oldu ama bu kadari bile aslinda bir fikir veriyor. Tam olculeri buldugumda, daha iyi organize oldugumda, bahce isinden bu kadar yorgun olmadigimda daha duzenli tarif yazacagimdan emin olabilirsiniz...

Iyi haftalar herkese.

2 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Canim Hatice'cigim,
Ellerine saglik,ne guzel bir dip olmus, harikasin...

Sevgilerimi gonderiyorum ve guzel bir gun diliyorum.

sunrise dedi ki...

Benden de sana sevgiler Aybikecigim...