9 Mayıs 2008 Cuma

Napolyon Tatlisi


Arkadasimin referanslari sayesinde korkmadan denedigim bir tatli bu. Iyi ki de denemisim, yeni bir tatli daha kazanmis olduk bu sayede. Yapimi cok ama cok kolay olan bu tatli, sanki o kadar kolay yapilmamis gibi oldukca degisik ve lezzetli. Bir dahaki sefere muhallebinin icine birazcik da sakiz koymayi dusunuyorum. Daha da lezzetli olacagina eminim.
Gerekenler Soyle;
1 lt sut
1 yumurta
1 paket vanilya
6 yemek kasigi un
6 yemek kasigi toz seker
1 yemek kasigi tereyag
1 paket krema(200ml)
Sos Malzemesi:
1 bardak toz seker
1 bardak su
1 tatli kasigi tereyag
1/2 paket krema(100ml)
Uzeri icin:
2-3 yaprak milfoy hamuru(5x5 cm civarinda yapraklar)
Tatli icin, krema haric butun malzemeyi muhallebi gibi ocakta pisirin. Ilininca kremayi ekleyip, mikser ile cirpin. Islatilmis bir kaliba dokun. Soguyunca en az 3 saat, ya da bir gece bekletilmek uzere buzdolabina kaldirin.
Sos icin, toz sekeri karamellesene kadar ocakta eritin. Diger malzemeleri ekleyip karistirarak kaynatin(ben ocaktan alinca kremayi ekledim). Iliyinca buzdolabina kaldirin. Onu da bir gece buzdolabinda bekletin.
2 ya da 3 tane milfoy hamurunu inceleterek kitir kitir olana kadar firinda pisirin. Inceltmenizin nedeni; piserken kabarip, yumusamasini onlemek. Soguyunca bir kaba kucuk kucuk ufalayin.
Ikram edeceginiz zaman buzdolabinda bekleyen tatlidan bir dilim kesin, uzerine sostan dokun ve en uste de milfoy kiriklarini serpistirin.
Napolyonla ne gibi bir alakasi var bu tatlinin bilmiyorum ama eminim yediyse bayilmistir kendisi de..
Afiyet Olsun

1 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

muhteşem gorunuyor...not aldım hemen sevgiler