Cikolatali Sicak Puding-Kolay Sufle
Bloglardan bircok tarifler deniyorum, cok da seviyorum yeni seyler denemeyi. En cok sevdigiklerimden biri olan ve beni blog alemine en cok alistiran evcini'nin yaptigi her tarife de gozu kapali daliyorum. Iste kolay sufle de boyle baslandi ve aynen evcininin dedigi gibi evdeki herkesi ucurdu...
Tarifin orjinali burada ama ben yine de yazayim. Kendim de aklima esince burdan bakip hemen yapiyorum cunku. En orjinal hali Avustralyalı aşçı Bill Granger 'a ait olan bu tarifi aynen uyguladim, onun icin hic degistirmeden yaziyorum.
Çikolatalı Puding (chocolate self-saucing pudding)
Malzemeler: 4 kişilik
1 cup= 250 ml. lik su bardağı
1 tsp = 5 ml. = 1 tatlı kaşığı
125 gr. (1 cup) un
1 fiske tuz
120 gr. (1/2 cup) toz şeker
3 tsp kabartma tozu
4 yemek kaşığı kakao
250 ml. (1 cup) süt
85 gr. (1/3 cup) sıvı yağ ya da erimiş tereyağı
2 yumurta, hafifçe çırpılmış
1 tsp vanilya tozu ya da esansı(ben vanilya esansi kullandim)
Sos Malzemesi:
185 gr. (1 cup) esmer toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
250 ml. (1 cup) kaynar su
Servis yaparken:
Süt kreması (ben heavy cream kullandim)
Tarif:
Fırını 180(375F) derecede ısıtın. Elenmiş unu, tuzu, şekeri, kabartma tozunu ve kakaoyu orta boy bir kaseye koyun. Üzerine sütü, yağı, yumurtayı ve vanilyayı ekleyin. Hepsini iyice karıştırın.
4 adet fırın ısına dayanıklı, 1 cup ölçülerindeki kaselere, hazırladığınız malzemeyi bölüştürün.
Ayrı bir kapta, esmer toz şekeri ve kakaoyu karıştırın. Kaplardaki malzemenin üzerine eşit olarak bölüştürün.
Kaynamış suyu her kaseye eşit olarak dökün ve kapları bir tepsiye dizerek fırına koyun. (Evet...evet...suyu malzemelerin üzerine dökün...tepsiye değil.)
25 dakika sonunda fırından çıkarın ve üzerine süt kreması koyarak servis yapın.
Not: Dedigim gibi 5 dakikada sogumasini bile beklenmeden yenen, inanilmaz guzel bir tatli. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet Olsun.
Tarifin orjinali burada ama ben yine de yazayim. Kendim de aklima esince burdan bakip hemen yapiyorum cunku. En orjinal hali Avustralyalı aşçı Bill Granger 'a ait olan bu tarifi aynen uyguladim, onun icin hic degistirmeden yaziyorum.
Çikolatalı Puding (chocolate self-saucing pudding)
Malzemeler: 4 kişilik
1 cup= 250 ml. lik su bardağı
1 tsp = 5 ml. = 1 tatlı kaşığı
125 gr. (1 cup) un
1 fiske tuz
120 gr. (1/2 cup) toz şeker
3 tsp kabartma tozu
4 yemek kaşığı kakao
250 ml. (1 cup) süt
85 gr. (1/3 cup) sıvı yağ ya da erimiş tereyağı
2 yumurta, hafifçe çırpılmış
1 tsp vanilya tozu ya da esansı(ben vanilya esansi kullandim)
Sos Malzemesi:
185 gr. (1 cup) esmer toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
250 ml. (1 cup) kaynar su
Servis yaparken:
Süt kreması (ben heavy cream kullandim)
Tarif:
Fırını 180(375F) derecede ısıtın. Elenmiş unu, tuzu, şekeri, kabartma tozunu ve kakaoyu orta boy bir kaseye koyun. Üzerine sütü, yağı, yumurtayı ve vanilyayı ekleyin. Hepsini iyice karıştırın.
4 adet fırın ısına dayanıklı, 1 cup ölçülerindeki kaselere, hazırladığınız malzemeyi bölüştürün.
Ayrı bir kapta, esmer toz şekeri ve kakaoyu karıştırın. Kaplardaki malzemenin üzerine eşit olarak bölüştürün.
Kaynamış suyu her kaseye eşit olarak dökün ve kapları bir tepsiye dizerek fırına koyun. (Evet...evet...suyu malzemelerin üzerine dökün...tepsiye değil.)
25 dakika sonunda fırından çıkarın ve üzerine süt kreması koyarak servis yapın.
Not: Dedigim gibi 5 dakikada sogumasini bile beklenmeden yenen, inanilmaz guzel bir tatli. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet Olsun.
Yorumlar
Ben bunu cok sevdim, ellerine sgalik.
evgiler ve selamlar.
Var ya, bizim aramizda telepatik birseyler var. Ayni anda ayni seyleri yasiyoruz. Gecen hafta her yerde boyle bir tarif aradim, yemin ediyorum. Kimisi zordu, kimisi ugrastirici meger kolayini ve cezbedenini sen yazacakmissin. Cumartesi agarladim, bitti gitti misafir olayi. Tekrar mi cagirsam ne yapsam !!!!....
Kader bizi birbirimize surukluyor da haberimiz yok galiba...
Cikolatayi daha uzaktan gorunce agzi sulananlardanim ben de. Hele bir de boyle sicak, kokulu filan firindan cikinca eh sen de biliyorsun iste..