2 Mart 2008 Pazar

Edamame Beans???

Madem ki Cin yemeklerinden gidiyoruz, ben de yine cok sevdigim ve sik yaptigim bir salata/yemek tarifinden bahsedeyim istedim.

Aslinda bizim evde o kadar cok seviliyor ki bu tur yiyecekler, buyuk oglumuz itiraz etmese her gun bir sekilde Cin yemegi yapacagim ama olmuyor maalesef. Bazen icindekileri degistiriyorum, bazen yagini degistiriyorum. Boylelikle herkesin gonlu oluyor.

Edamame soya fasulyesinin olgunlasmadan toplanilan bir cinsi diyecegim. Aslinda genc soya fasulyesi demek daha mantikli ama bundan olgunlasmadigi anlaminin cikmamasi gerekiyor. Yine icinde bir cok vitamin ve mineral saklayan bu guzel sebzeyi isterseniz cig, kuruyemis gibi; isterseniz salatalara lezzet katmasi amaciyla; isterseniz corbalara ilave ederek veya akliniza gelebilecek bir cok sekilde tuketebilirsiniz.

Ben cogunlukla donmus sekilde aliyorum ve cozuldukten sonra domates, biber, yesil sogan ve maydanoz dogradigim salatalara karistiriyorum. Bol sirke ve zeytinyagi dokuyorum...

Bezelye ile bizdeki yesil fasulyenin ici kivaminda bir tadi var. Kesinlikle seveceginize eminim, yine saglikli ve degisik yiyecek arayanlar icin ideal oldugunu da eklemeliyim...

9 yorum:

Açalya dedi ki...

Ben de cok seviyorum edamameyi. Ben pilavlara katiyorum cok guzel oluyor.

sunrise dedi ki...

O da guzel fikir Acalyacigim. Ben de deneyeyim..

philosophique dedi ki...

Bu tarifinizi gorunce haftasonu gittim, sirf bu is icin edamame aldim. Bu hafta edamameli salata yapacagim, cok heyecan verici!:)

sunrise dedi ki...

Ay cok sevindim deneyecek olmana philosophique(aman ne zormus yazmak!). Cok faydali bu yiyecegi bir seversen eger, hic cikarmazsin menunden bir daha. Denemek lazim degil mi ama, dunyada daha ne lezzetli seyler var..

philosophique dedi ki...

Denedim, cok guzel oldu. Bol sirkeyle piyaz gibi oldu. Bir gun aksam yemeginde yedik, yetmedi ertesi gun ogle yemeginde yine yaptik yedik! Cok guzel tarif, tesekkurler. Simdi dolapta tofu var, onu da deneyecegim. ama acaba icine ayrica kiyma koymadan yapsam olmaz mi? mumkun oldugunca etten uzak durmaya calisiyorum cunku. Bunun icin tarifi nasil degistirmem gerekir? ya da oyle bir tarif var mi? amma cok soru sordum.:)
gaye ben bu arada.
sevgiler!

sunrise dedi ki...

Sevgili Gaye,
Bana kalirsa etsiz de olur. Sadece adi bu olmaz ama biliyorum ki tofunun bircok cesidi yapiliyor. Simdi ilk aklima gelen, tofuyu ayni sekilde pisirmen ve et olmaksizin diger butun malzemeleri kullanman. Bizdeki Acuka gibi bir sosla veya biber salcasi-sarimsak-kirmizi biber karisimindan olusan bir sosla, bol yesil soganla filan harika olacagina inaniyorum. Agzim sulandi anlatirken:)))

badem dedi ki...

absürd olacak ama edamameyi nereden bulabilirim??

badem dedi ki...

absürd olacak ama edamameyi nereden bulabilirim??buarada izmirdeyim

sunrise dedi ki...

Sevgili Badem,
Biz saglikli yiyecekler satan dukkanlardan veya Cin gibi Orta Asya malzemeleri satan marketlerden aliyoruz ama inan bana Turkiyede hangi marketler satiyor bilmiyorum. Bir kardesime sorayim, sana yeniden yazarim..
Sevgiler