Edamame Beans???
Madem ki Cin yemeklerinden gidiyoruz, ben de yine cok sevdigim ve sik yaptigim bir salata/yemek tarifinden bahsedeyim istedim.
Aslinda bizim evde o kadar cok seviliyor ki bu tur yiyecekler, buyuk oglumuz itiraz etmese her gun bir sekilde Cin yemegi yapacagim ama olmuyor maalesef. Bazen icindekileri degistiriyorum, bazen yagini degistiriyorum. Boylelikle herkesin gonlu oluyor.
Edamame soya fasulyesinin olgunlasmadan toplanilan bir cinsi diyecegim. Aslinda genc soya fasulyesi demek daha mantikli ama bundan olgunlasmadigi anlaminin cikmamasi gerekiyor. Yine icinde bir cok vitamin ve mineral saklayan bu guzel sebzeyi isterseniz cig, kuruyemis gibi; isterseniz salatalara lezzet katmasi amaciyla; isterseniz corbalara ilave ederek veya akliniza gelebilecek bir cok sekilde tuketebilirsiniz.
Ben cogunlukla donmus sekilde aliyorum ve cozuldukten sonra domates, biber, yesil sogan ve maydanoz dogradigim salatalara karistiriyorum. Bol sirke ve zeytinyagi dokuyorum...
Bezelye ile bizdeki yesil fasulyenin ici kivaminda bir tadi var. Kesinlikle seveceginize eminim, yine saglikli ve degisik yiyecek arayanlar icin ideal oldugunu da eklemeliyim...
Aslinda bizim evde o kadar cok seviliyor ki bu tur yiyecekler, buyuk oglumuz itiraz etmese her gun bir sekilde Cin yemegi yapacagim ama olmuyor maalesef. Bazen icindekileri degistiriyorum, bazen yagini degistiriyorum. Boylelikle herkesin gonlu oluyor.
Edamame soya fasulyesinin olgunlasmadan toplanilan bir cinsi diyecegim. Aslinda genc soya fasulyesi demek daha mantikli ama bundan olgunlasmadigi anlaminin cikmamasi gerekiyor. Yine icinde bir cok vitamin ve mineral saklayan bu guzel sebzeyi isterseniz cig, kuruyemis gibi; isterseniz salatalara lezzet katmasi amaciyla; isterseniz corbalara ilave ederek veya akliniza gelebilecek bir cok sekilde tuketebilirsiniz.
Ben cogunlukla donmus sekilde aliyorum ve cozuldukten sonra domates, biber, yesil sogan ve maydanoz dogradigim salatalara karistiriyorum. Bol sirke ve zeytinyagi dokuyorum...
Bezelye ile bizdeki yesil fasulyenin ici kivaminda bir tadi var. Kesinlikle seveceginize eminim, yine saglikli ve degisik yiyecek arayanlar icin ideal oldugunu da eklemeliyim...
Yorumlar
gaye ben bu arada.
sevgiler!
Bana kalirsa etsiz de olur. Sadece adi bu olmaz ama biliyorum ki tofunun bircok cesidi yapiliyor. Simdi ilk aklima gelen, tofuyu ayni sekilde pisirmen ve et olmaksizin diger butun malzemeleri kullanman. Bizdeki Acuka gibi bir sosla veya biber salcasi-sarimsak-kirmizi biber karisimindan olusan bir sosla, bol yesil soganla filan harika olacagina inaniyorum. Agzim sulandi anlatirken:)))
Biz saglikli yiyecekler satan dukkanlardan veya Cin gibi Orta Asya malzemeleri satan marketlerden aliyoruz ama inan bana Turkiyede hangi marketler satiyor bilmiyorum. Bir kardesime sorayim, sana yeniden yazarim..
Sevgiler