Mushroom Asparagus Quiche - Mantarli Kuskonmazli Kis
Kis'in adi Fransizca'dan geliyormus ve genel olarak sut ve yumurta ile karistirilan herhangi bir karisimi pay hamurunun uzerine dokerek yapilan yiyecege deniliyormus. Sonradan bir suru degisik sekli yapilmaya baslamis tabii ama ana malzemeler sut(veya krema), yumurta, pay hamuru ve arzu ettiginiz herhangi bir sebze karisimi imis. Sebzeler yumurta-sut karisimina pismeden once ilave edilip hamurun uzerine dokulmesiyle beraber kis pismeye hazir hale geliyor.
Ben bu tarifimi Taste of Home dergisinin Subat-Mart sayisindan aldim. Yilbasinda abone oldugum birkac guzel dergiden bir tanesi olan bu dergiden cok faydalaniyorum. Iste tarif:
1 Adet hazir pay hamuru veya benim daha once denedigim pay hamuru
2 tatli kasigi hardal
1 kg (veya biraz fazla) taze kuskonmaz, temizlenmis, 1cm kalinliginda dogranmis
1 orta boy kuruvsogan
1/2 kap taze mantar, dilimlenmis
1/4 kap terayag, kup seklinde dogranmis
2 yumurta, hafifce cirpilmis
2 kap(8oz) rendelenmis yarim yagli mozzarella peyniri(kasar da olabilir)
1/4 kap maydanoz, ince dogranmis
1/2 tatli kasigi tuz
1/2 tatli kasigi karabiber
1/4 tatli kasigi sarmisak tozu(ben normal sarmisagi ezerek kullandim)
1/4 'er tatli kasigi kekik, adacayi, feslegen (istege bagli)
Firininizi 375F da isitin.
Bir pay kalibini yaglayip hazirlanmis pay hamurunu kalibin kenarlarina iyice bastirarak yerlestirin. Uzerine hardali gezdirip, her tarafina yayin.
Buyukce bir tavada terayagi ile kuskonmazlari, sogan ve mantarlarla birlikte sote edin. Kuskonmazlar kitir kitir olana ve renkleri kizarana kadar isleme karistirarak devam edin. Ocagin altini kapatin.
Baska bir kapta kalan butun malzemeleri karistirin, kuskonmaz karisiminin icine dokun.
Hepsini karistirip, hamurun uzerine dokun.
25-30 dakika kadar pisirin. Kisin kenarlarindan bir bicak sokup temiz oldugundan emin olunca firindan alin, bes dakika kadar ilitip servis yapin.
Ben bu tarifimi Taste of Home dergisinin Subat-Mart sayisindan aldim. Yilbasinda abone oldugum birkac guzel dergiden bir tanesi olan bu dergiden cok faydalaniyorum. Iste tarif:
1 Adet hazir pay hamuru veya benim daha once denedigim pay hamuru
2 tatli kasigi hardal
1 kg (veya biraz fazla) taze kuskonmaz, temizlenmis, 1cm kalinliginda dogranmis
1 orta boy kuruvsogan
1/2 kap taze mantar, dilimlenmis
1/4 kap terayag, kup seklinde dogranmis
2 yumurta, hafifce cirpilmis
2 kap(8oz) rendelenmis yarim yagli mozzarella peyniri(kasar da olabilir)
1/4 kap maydanoz, ince dogranmis
1/2 tatli kasigi tuz
1/2 tatli kasigi karabiber
1/4 tatli kasigi sarmisak tozu(ben normal sarmisagi ezerek kullandim)
1/4 'er tatli kasigi kekik, adacayi, feslegen (istege bagli)
Firininizi 375F da isitin.
Bir pay kalibini yaglayip hazirlanmis pay hamurunu kalibin kenarlarina iyice bastirarak yerlestirin. Uzerine hardali gezdirip, her tarafina yayin.
Buyukce bir tavada terayagi ile kuskonmazlari, sogan ve mantarlarla birlikte sote edin. Kuskonmazlar kitir kitir olana ve renkleri kizarana kadar isleme karistirarak devam edin. Ocagin altini kapatin.
Baska bir kapta kalan butun malzemeleri karistirin, kuskonmaz karisiminin icine dokun.
Hepsini karistirip, hamurun uzerine dokun.
25-30 dakika kadar pisirin. Kisin kenarlarindan bir bicak sokup temiz oldugundan emin olunca firindan alin, bes dakika kadar ilitip servis yapin.
Yorumlar
Kişi ben de seviyorum. Yanına ayran yapınca, içi de hem sebzeli, hem de proteinli olunca bir öğün oluyor bana göre.
Oralarda kuşkonmaz kolay bulunuyor. Burada ise, o kadar yaygın değil. Arayınca bulunuyor da, aramak lazım. Mantarlı filan, güzel olmalı. Afiyet olsun.
Sevgiyle, Nane Limon
Sevgiler
Bizimkiler nacizane...