Sansli Gunlere

Birkac yil once bugun Chicagoya gittigimizde St Patrick's Day nedeniyle Chicago nehrinin boyle yesile boyandigini gorup agzimiz acik kalmisti.

Tamam bugunlerde hersey yesile donusuyor ama kocaaaa Chicago nehri, nasil olur da boyanir demistik. Birkac gun onceden basladilar kanallardan yesil boya vermeye ve tam 17 Mart gunu nehrin sehrin merkezine rastlayan kismi yemyesil oldu. Gercekten gorulmeye deger bir manzaraydi.


St Patrick's Day, Irlandanin ulusal bayramiymis ama Amerika'da da bir o kadar onemli bir hale geliyor ozellikle son zamanlarda.


Zaten ulkede pek cok da Irlandali olmasi nedeniyle, tabii isin marketsel yani da hayli ilginc oldugu icin Amerikalilar hayli caba harciyor bu is icin.


Irlanda barlari populerlesiyor, biralar yesilleniyor, kurabiyeler yesil susleniyor ve tabii isin benim en cok sevdigim kismi olan YONCA'lar her yerde dekorasyon olarak kullaniliyor.

Ailemizin gozdesinin isminden dolayi sanki bende Irlandaliymisim gibi bu bayrami buyuk cosku ile kutluyorum. Evime yoncali bayraklar asiyorum, yesil mumlar, yesil kutular vs ne bulursam evi dolduruyorum. Kara kasli, kara gozlu bu yabanci kadinin nereden Irlandali oldugunu cok dusunuyor olabilir komsularim ama ben benim biricik kardesimi hatirlamak icin bu guzel bayrami pek bir ozenle kutluyorum.





Arsivimde yesil tarifler aradim, elime gecen, yayinlamadigim yesil tarifleri gunun anlam ve onemine uygun olsun diye yayinliyorum. Yeni bir tatilden geldigim icin mutfaga henuz dalamadigimdan yesil kurabiye planlarimi sonraya sakliyorum.

Yukarida yesilliklerin uzerine zeytinyaginda talandirdigim kuskonmazlari ve yengeclerini goruyorsunuz.


Ikinci resimde yine yesillerin uzerine ceviz ici, domates, nar eksisi koyarak kendi uydurdugum gavurdagi salatasinin degisik bir versiyonunu goruyorsunuz.




Son resim ise olsa herhalde her gun yiyebilecegim azicik limon suyu ve tuzla karistirdigim avakadolar.
Bizden bu kadar yesiller, hepinize bol sansli ve YONCA'li gunler dilerim...






Yorumlar

DAMLA dedi ki…
Nehrin yeşile boyandığını duymuştum ama resimdeki gibi birşey beklemiyordum doğrusu!...
sunrise dedi ki…
Boyuyorlar valla Damlacim. Gozumle gormesem ben de inanamazdim herhalde...
yoncaa dedi ki…
ailenizin gözdesi YONCA da çok seviyor bu günü...Umarım bir gün Irlanda'da kutlarız, yoncaların içinde. Ben YONCA onlar yonca :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket