Bir Degisik Bahar Salatasi ve Tarifi Olmayan Icli Kofte


Bizim buralarda cokca satilan bebek ispanaklarla ilgili birkac tarif daha yazmistim sanirim. Ya da aralarda bir yerlerde gecmisti. Salatalar icin cok ama cok ideal bir sebze bu ispanaklar, biz bayiliyoruz. Hic pisirmeye gerek olmayan, citir citir yenen ispanaklari; marul, eksi yesil elma, rokfor peyniri, kirmizi ince dogranmis kuru sogan ve elma sirkesi ile karistirip tam bir bahar salatasi elde ettim. Tarifi biraz degisik haliyle bir yemek dergisinde gormustum, icinde et vardi ama bence sofrada bol et bulundugundan bu hali daha guzel oldu...





Icli koftenin tarifini yaz-a-mayacagim. Nedeni de, herkes mutlaka iyi-kotu biliyordur diye ve de benim yaptigimi da ben internetten birkac tarif destegi ile yaptigim halde lokantalarda satilanlar gibi birsey elde edemedigim icin.
Misafirler hic hayatlarinda boyle bir sey yemedikleri icin bayildilar ama ben, aslini bildigim icin biraz hayal kirikligi yasadim dogrusu. Aslinda bu tur yiyecekler eger yorenize ait degilse, bir kere yapilisini gorerek buyumediginiz icin biraz yabancilik cekiyorsunuz. E zaten yapilisi da hayli zahmetli ve biraz puf noktalari olan birseyse isiniz iki kati zorlasiyor. Benim yaptiklarimin dis kabugu biraz sert oldu ve ici de piserken dagildi. Dagilmayanlari toplamak filan epey zamanimi aldi ve sonucta cikan sekil de benim bildigim sekil degildi. Neyse ilk Turkiye ziyaretimde sevgili Mardin'li dostumun kapisina dayanacagim bana icli koftenin nasil yapildigini eni-konu ogretsin diye basinin etini yiyecegim...
O zamana kadar bildigim sularda dolanacagim...
Sevgiyle kalin.

Yorumlar

NiNo dedi ki…
Ben bunun çokca yapıldığı bir evde büyüdüm ama bir türlü cesaret edemedim.Yinede bravo cesaretle denemişsin:))
sunrise dedi ki…
Benimki acemi cesaretiydi Nino. Biraz da 'ben yaparim' diye kendine guvenmekten oldu ama, bir daha olmaz sanirim...
munevver dedi ki…
Davet yemeklerini tarif etmeye başlamışsın Hatice. Ben yine seyahatteydim,yeni görüyorum. Salatayı çok tuttum.

İçli köfteye gelince, içli köfte diyarında bulunmamamıza rağmen anneciğim yapardı, bayılırdık. Ama ben de kendi kendime hiç yapmadım, hep iyi yapan birinin elinden yedim. Hatta, ablamın görevi gereği bulunduğu İskenderun' da kolay olanının ( tepside, iç ortada, börek gibi) tadına da bakmışlığım var. Onu bile unutmuşum, şimdi hatırladım. Onu yapabilirim harhalde.

Eline sağlık. Lezzeti yerindedir onun.

Sevgiyle, Nane Limon
sunrise dedi ki…
Sevgili Munevver,
Sanirim aslinin yapilisini bilirsen yapmak zor degil. Ama el mahareti gerektiriyor, orasi kesin. Simdi bana 20 tane getirip de buzluguma atan arkadasimi nasil aramam, degil mi ama?

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket