22 Nisan 2008 Salı

Cevizli ve Adacayli Penne Makarna

Bahar geldi!
Nihayet!
Ama yapacak cok is var!
Boyalar yapilacak, ev temizlenecek, aylardir ellenmeyen dolaplar indirilip yenilenecek, kisliklar kalkacak, tozlar alinacak, bahce kuru otlardan ayiklanacak, yeni sebzeler-meyveler-cicekler ekilecek, cila yapilacak ve butun bunlar bir ton isin arasinda yan isler olarak yapilacak , kimse birsey hissetmeyecek vs vs.
Kolay yemekler yapmak lazim, mideyi rahatlatmak lazim. Yaz geliyor, herkes hafifleme pesinde. Allah'tan bu yil son anda akli basina gelenlerden degiliz de panik icinde saga sola kosturmuyoruz ama yine de telasi izlemek guzel.
Bu kadar isin gucun arasinda kolay mi kolay bir makarna tarifi...
Baskasi olmaz zaten...


1 cup irice cekilmis ceviz ici
1 paket penne makarna (eger yoksa tarifin orijinalindeki gibi papyon kullanabilirsiniz)
5 yemek kasigi tuzsuz tereyagi (ben daha az miktarda zeytinyagi kullandim)
12 taze adacayi yapragi, ince dogranmis
2 yemek kasigi siyah zeytin, cekirdekleri cikarilmis, ince dogranmis
2 yemek kasigi limon suyu
1/2 tatli kasigi tuz
1/4 tatli kasigi karabiber
1 cup rendelenmis Romano peyniri (eski kasar kullanabilirsiniz)

Cevizicini yanmaz bir tavaya koyup orta hararetli ateste 4-5 dakika kadar tavayi sallayarak kavurun. Cevizicini tavadan baska bir tabaga alip, kenara birakin.
Makarnayi tuzlu suda 10 dakika kadar haslayin. Suzun, yikamayin. Makarnayi hasladiginiz suyun 1/4 unu atmayin, bir kenara saklayin.
Tavada tereyagini eritip icine adacayini, limon suyunu, tuz ve karabiberi ekleyin. Bir-iki dakika pisirip tatlarin birbirine gecmesini sagladiktan sonra atesten alip kenara birakin.
Tereyaginin oldugu kaba makarnayi ilave edin. Biraz cevirdikten sonra kenardaki makarna suyunu ekleyin. Atesi kapatin.
Peyniri ve zeytini ekleyip, makarnayi karistirin.
Uzerine cevizicini ilave edip servis yapin..

** Fotograftaki yesilliklerin ne oldugunu merak ediyorsaniz, ben yine bir guzellik yapip, ince dogradigim yesil soganlari adacayi yerine ekledim. Eeee evde olanla olmayan degismeli degil mi ama?

6 yorum:

Cafe Nino dedi ki...

Yeşil sogan daha bile yakışmış olabilir buna:)Sana kolay gelsin,bayağı bir iş bekliyor.

munevver dedi ki...

Makarna, yanında bir şey istemeden yenebilecek güzellikte olmuş. Afiyet olsun hepinize de, benim aklım bahçede. Nasıl imrendim bilsen. Sebzeni meyveni yetiştirebiliyorsun, ne mutlu sana.

Sevgiyle, Nane Limon

sunrise dedi ki...

Degil mi ama Nino? Yesil sogan bana da daha akillica geldi, bazi seyleri cay olarak icmeye alisinca yemek insanin aklina yatmiyor nedense...
Yorgunluktan oluyorum ama guzel yine de bosver...

sunrise dedi ki...

Sevgili Munevver,
Aslinda daha cok basindayim bahce isinin. Gecen sene Turkiyeden getirdigim domates cekirdeklerini filan diktim. Cok fazla olmasa da bayagi urun aldim. Bu sene daha da genisletiyorum isi ama aslinda daha cok sey var yapacak. Sadece zaman ve enerji olursa sanirim basaracagim...
Simdi bir de kursa baslayacagim, isi dogrusundan ogrenmek icin tabii ki..
Insan saksilarda olsun kucuk bir seyler yetistirmeli bence. Inanilmaz dinlendirici bir ugras. Tavsiye ederim.
Sevgilerimle..

Cocukla Cocuk dedi ki...

cevizli hmmmm enfes...eline sağlık

sunrise dedi ki...

Cevizli ve kolay Cocuklacocuk. Bu aralar cok yorgunum, ne kolaysa onu yapiyorum valla.
Sevgiler Kayseriye...