Bahara Merhaba Daveti

Gunler oncesinden icimi heyecani sardi. Ne yapacagim, neler pisirecegim diye. Bu kez gelenler hep onem verdigim sik sik yemege gelen grup ama yine de mahcup duruma dusmek istemiyorum. Cunku adimiz 'iyi yemek yapan'a cikti bir kere, dusurmek istemiyorum. Hem de
Turk mutfagindan hep degisik seyler gostermek istiyorum konuklarima.


Bu kez yardim hic ummadigim bir yerden, facebook sayesinde tekrar bulustugum universite arkadaslarimdan geldi. Onlarin onerdigi uc tarifi de katinca menume yine istedigim gibi bir sonuca ulastim.


Atistirmalik olarak,
Ispanakli-Enginarli bir dip ve arkadasimin onerisi ile misafirler gelmeden az once firina konulan ve onlar iceri girdiginde kokusu ile misafirlere gelecek yemekler hakkinda az-bucuk bir fikir veren Pastirmali Pideler yaptim. Pideler benim daha once yaptigim pide tarifinden yapildi, icine sadece pastirma ile bol bol kasar peyniri koydum.

Yine onerilerden Pancarli Salata ve Misirli Salata yapildi.
Benim bir dergiden buldugum Elmali-Rokfor Peynirli Yesil Salata sofrayi senlendirdi.

Geri kalanlar da;

Hazir Yufka Mantisi
Patlican Oturtma
Sehriyeli Pilav
Icli Kofte
Salatalikli-Patatesli Salata
Tel Kadayif
Napolyon Tatlisi (bu da arkadasimin onerisi idi).


Misirli Salata:
Misirli salata cok kolay. Buharda haslanan donmus misirlar, siviyagda azicik cevrilmis kirmizi soganla karistirilir ve icine kucuk dogranmis kirmizi biber, cilantro(galiba kisnis yapragi deniyor buna Turkiyede), balsamik sirke ve zeytinyagi ile karistirilip servis yapilir.


Pancarli Salata:
Pancar salatasi da cok kolay yapilanlardan. Pancarlari onceden haslayip kucuk zarlar halinde dograyip yine cilantro, balsamik sirke ve cok az sarmisak ile karistirip servis yapin.
Bu iki salatayi ilk defa denememe ragmen coktan kisisel menume aldim bile. Normalde cilantroyu hic sevmememe ragmen bu iki salatada da tadi balsamik sirkenin etkisiyle baskin halden kurtulup daha kolay yenebilir bir hale gelmisti benim icin. Ayrica dograrken anladim ki, kokusunu dogradikca cikaran bu sebze ile daha siki bir iliski icine girmemiz gerekecek.

** Diger tarifler bilahere gelecektir, sevgiyle kalin...

Yorumlar

mamagonekrazi dedi ki…
Guzelim ne bahari yahu. Biz bugun kalktigimizda yerlerde don vardi. Gecede bir usuduk bir usuduk!!! Aman neyse yazini okuyunca bende bahari hissettim, yemeklerinide yemis kadar oldum. Ellerine saglik, kesene bereket arkadasim :)
yoncaa dedi ki…
canım ablam,
Haklısın bahar ne güzel geldi her yere..Burada öyle güzel başladı ki.
wish you were here or together :(

Yalnız bu menü nedir ya.Bunların hepsi aynı anda nasıl yapılır ve nasıl pişirilir, evde iki çocukla hem de.
Aybike Ceylan dedi ki…
Hatice'cigim,
Eger hepsini yapip hazirlayabildiysen sana kocaman bravo,hem de cocuklarla. Sadece icli kofte bile basli basina bir is. O sofrada olmak vardi, eline ve koluna saglik.

Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.
sunrise dedi ki…
Alevcigim,
Belki bize gore daha kuzeyde oldugunuz icindir. Ya da ben artik bahar geldi mi gelmedi mi pek irdelemek istemedigim icindir. Cunku Mayis yani artik, yuh degil mi ama? Geldi, geldi...
sunrise dedi ki…
Muhtac oldugumuz kudret damarlarimizdaki asil kanda mevcuttur canim kardesim.
Sen de yaparsin, neleri yapmis adamsin. Sadece ilgi alanimiz farkli su aralar o kadar, tatlim benim...
sunrise dedi ki…
Sorma Aybike,
Benimki de is mi yani? O kadar cok agir menu secmisim ki 3 gun yataktan cikamadim yemegin ertesinde. Yok tovbe bir daha...
munevver dedi ki…
Ziyafet sofrası pek güzelmiş Hatice. Hepsini tek başına mı yaptın? Kaç kişiydiniz? Epeyce yorulmuş olmalısın. Afiyet olsun herkese.

Nane Limon
sunrise dedi ki…
Evet tek basima yaptim Munevver. Genelde kocam yardim eder ama bu kez onun da basi cok kalabalik oldugu icin sadece patates soymak ve sarmisak dovmek disinda birsey yapamadi. Olsun, bitti-gitti iste. Geride guzel sohbetler ve agizda hafif bir tat kaldi..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket