Buttermilk Biscuits

Pazar sabahi evdekilerden biraz erken kalkip epeydir aklimda olan bu biscuitleri yapmak istedim. Kokuya uyanan sevgililer su meshur Pillsburry biscuitlerden yaptim sandilar. 'Herseyi kendim hazirladim' deyince inanamadilar. O kadar citir, o kadar lezzetli olmuslardi ki bu yapilmasi da cok kolay olan biscuitler, kasla goz arasinda pazar kahvaltisinda hepsi birden yok oldu. Ozellikle azicik ilikken icleri acilip tereyag, peynir, zeytin konulunca daha bir hizli bitiyor sanki.

Ben gercek buttermilk kullandim, eger bulamazsaniz ayni miktar sutun icine bir yemek kasigi limon sikarak buttermilk elde edin ve onu kullanin. Ayran kullanmak ayni isi gormuyor.

2 kap cok amacli un
2 1/2 tatli kasigi kabartma tozu
1/2 tatli kasigi karbonat
1 cimdik tuz
1 yemek kasigi tozseker
1/2 kap terayag
3/4 kap buttermilk

Firini 400 Fdereceye ayarlayin (200 derece C).

Buyukce bir kabin icinde unu, kabartma tozunu, karbonati, tuzu ve sekeri karistirin.
Terayagini ilave edin, elinizle kucuk kucuk parcalayin ve unla beraber ufalayin.
Buttermilk i ilave edin.
Hafif unlanmis bir yuzeyde elinizle 2 dakika kadar yogurun.
Isterseniz bardakla keserek yuvarlak sekiller verin, isterseniz kare seklinde bicakla kesin ve yaglanmamis tepsiye dizin.
Onceden isitilmis firinda 15 dakika kadar pisirin, bicak testi yapin.

Kare kesecekseniz eger, kestiginiz kareleri hic ayirmadan da tepsiye dizip pistikten sonra bicakla ayirabilirsiniz. Bu da degisik bir sunum onerisi..

Afiyet Olsun.

Yorumlar

munevver dedi ki…
Hatice, geçen hafta da ben yaptım biscuitleri. Henüz yayımlamadım. Yoğurt kullandım, buttermilk olmadığı için. Bir sonrakine sütü kestirerek kullanmak istiyorum.

Çok güzel görünüyorlar. Afiyet olsun.

Sevgiyle, Nane Limon
sunrise dedi ki…
Sevgili Munevver,
Bazi insanlarla boyle oluyor. Bir tarifi ayni anlarda deniyoruz, ayni kitaplari birkac gun arayla okuyoruz, ayni filmleri goruyoruz filan. Kalp kalbe gercekten karsi mi ne?

Buttermilk'in degisik bir tad verdigi gercek. Olmadan da yapmistim ama bu kadar degisik ve hos kokulu olmamislardi...
Muhakkak seninkiler de harikadir, tarifini bekleriz..
Sevgiler
yoncaa dedi ki…
abla yuh bunu da yaptın ya diyecek birşeyim yok. Ben Pillsbury'yi Türkiye'ye birisi getirecek diye beklerken ve hastası olduğum bu biscuitleri hiç kendim yapmayı denemezken, sen orada kaynağındayken bile homemade denedin ya....
ne diyim sana ben..
İnanmazsın ama neredeyse 2 yıl önceden kalma kutu biscuitleri (senin getirdiğin)daha yeni pişirdim kıyıpta..Bozulmuşlardı :(
sunrise dedi ki…
Elimden kacar mi askolsun sekerim. Aslinda Asli'nin fikri bunlar. Valla bana kalsa ben yine dukkandan alip yapardim ama simdi cok daha kolay oldugunu anladim. Artik hersey "homemade"..
Sana da yaparim, sen gel de..
NiNo dedi ki…
Bende gelsem:)Buarada kahvaltıda yenme önerinle birlikte dayanılmaz oldu.Mecbur yapılacak:)lar listesine girdi.Ellerine sağlık.
Aybike Ceylan dedi ki…
Hatice'cigim,
Ellerine saglik. Ben hic denemedim, buttermilk'i de hic kullanmadim, tarifini aldim. Sevgilerimi gonderiyorum.
sunrise dedi ki…
Askolsun lafi mi olur Nino? Kalk gel tabii, yok mu senin isin bir konferansi, toplantisi filan buralarda?
sunrise dedi ki…
Aybikecigim,
Ben de daha onceleri tariflerde gorunce sutu kestirerek kullaniyordum ama baktim gercegi varken neden denemiyorum. Bence degermis..
Benden de sevgiler sana..
Cocukla Cocuk dedi ki…
pazar sabahaı öncesi güzel bir öneri oldu. Buttermilk i çözemedim ama belki yoğurt deneriz. Ellerinize sağlık.
Adsız dedi ki…
merhaba
tarifi denemek istiyorum ancak biscuit icin biraz sekeri az gibi geldi bu tarifinizin tadı ne sekerli ne de tuzlu gibi gorunuyor.??
sunrise dedi ki…
Deniz,

Biscuitler zaten ne tatli ne de tuzlu olacaklar. Ekmek tadinda ama azicik daha tatli diyebiliriz. Istersen kahvaltida uzerine marmelat surerek, istersen aksam yemeginde yemegin yanina yenebilecek secenekler sunmasi ile seviliyorlarlar..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket