Karamelize Soganli-Rokfor Peynirli Pizza

Evde yapilan pizza gibisi var mi?
Tabii ismarlamak kadar kolay degil, yani 'telefonu kaldir ve en fazla yarim saat sonra pizzaniz kapinizda hazir olsun' degil. Ama icine istediginiz malzemeyi koydugunuz, hic bir katki maddesi olmayan, taze, tertemiz bir pizzaya kim hayir der ki?
Elbette herkes iyi-kotu pizza yapmayi biliyordur. Ben de pizza hamurunu sokeun'un sitesinden ogrendim ve hamuru yillardir bu tarif sayesinde kolaylikla yapiveriyorum(site kopyalama islemine izin vermedigi icin yazamadim ama sitesine bakarsaniz, pizza tarifi altinda hamurun yapimi anlatiliyor).
Pizza hamurunu isterseniz hazir alin, isterseniz verdigim siteden tarif alarak yapin ama ben uzeri icin Taste of Home dergisinin Subat-Mart sayisinda gorerek yaptigim karamelize soganli tarifi verecegim. Degisik bir seyler isterseniz, deneyin dedim. Soganlarin tatli tadiyla rokfor peynirinin gergin tadi birbirine kontrast yaparak, domateslerin verdigi yumusaklik ve tazelikle agiza hucum eden lezzet seliyle enfez bir pizza oldu bu. Biz bayildik!

Hazirlanisi;
1 Adet pizza hamuru
2 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi esmer seker
2 buyuk tatli sogan, ince dogranmis ve halkalarina ayrilmis(ben kirmizi tatli sogan kullandim)
2 yemek kasigi zeytinyagi
2 tatli kasigi kuru feslegen
2 tatli kasigi kuru kekik
1 tatli kasigi sarmisak tozu (ben 2 dis ezilmis sarmisak kullandim)
2 adet tatli domates (ben cherry domatesleri ikiye keserek kullandim)
1 kap mozzarella peynir, rendelenmis
3/4 kap Rokfor(blue cheese) veya Gorgonzola peyniri (ben Gorgonzola kullandim)
2 yemek kasigi Parmesan peyniri, rendelenmis
1/4 kap cekirdegi alinmis siyah zeytin, dogranmis

Pizza hamurunu hazirlayin ve kabarmaya birakin(eger hazir pismis hamur kullanacaksaniz bu asamayi atlayin).
Buyukce bir tavada tereyagini ve esmer sekeri orta hararette eritin. Soganlari ekleyip, karistirarak 20-30 dakika kadar pisirin.
Hamurunuzu zeytinyagi ile yaglayin. Bi rkucuk kapta feslegeni, kekigi ve sarmisagi karistirip hamurun uzerine serpistirin ve hamuru 425F de 10 dakika pisirin(pismis hamur kullananlar bu asamadan zeytinyagi ve baharatlari kullanarak baslayabilirler).
Soganlari ve domatesleri pisen pizza hamurunun uzerine yerlestirin. Butun peynirleri ve zeytinleri de onlarin uzerine yayin.
8-10 dakika daha pizza altin rengi alana kadar pisirin.
Afiyet olsun.





Yorumlar

philosophique dedi ki…
Her seferinde ne kadar orjinal tarifler veriyorsunuz. Blogunuzu okumak benim icin buyuk bir keyif!
sevgiler,
gaye
munevver dedi ki…
Peynir ve soğan karışımını hamur işlerinde seviyorum ben de. Annem böreklerde de kullanırdı. (Rumeli kökenliyiz biz.) Hani mayalı bir çörek yapmıştım, sen de denemiştin. O hamurun içine, bir de ovulmuş soğan ve beyaz peynir, kekik, pul biber karışımını kullan. Beğeneceğini umuyorum.
Bu nedenle pizza tam benlik. Senin yaptığın şekilde, karamelize ederek deneyeyim ben de.

Sevgiyle, Nane Limon
sunrise dedi ki…
Gaye yazdiklarin beni cok sevindirdi. Ne buyuk mutlulukbenim icin, birilerinin begenmesi yazdiklarimi. Iste ben de buyum Gayecigim, klasik yemek tariflerinden son derece sikilmis, kendine boyle az bucuk saglikli ve degisik kulturlerin yemeklerinden olusan menuler hazirlamis, buldugu yeni ve degisik(tabii aklina yatan) tarifleri denemeyi seven biri. Her Turk genc kizi dolma sarmayi biliyordur nasil osla diye dusunuyorum...
Sevgiler
sunrise dedi ki…
Bilmiyordum Rumeli tarafindan oldugunuzu Munevver. Benim kocamin babasi da oralardan ama erkek oldugu icin bir tarif veremiyor bana maalesef. Ben dediklerinizi deneyecegim. Hic ama hic aklima gelmezdi daha once sogan ve peyniri bir arada kullanmak ama ne muhtesem ikili, degil mi?
Umarim pizzayi da seversiniz.
Sevgiler

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket