5 Eylül 2007 Çarşamba

Butun Dunya Elele Tutussa

kurabiyeleri bunlar...

Boya-badana gunune stokladigim yiyeceklerden biri de bu kurabiyelerdi. Galiba tarifi morkoyun'da gormustum. O da birine link vermisti, o kisi de kendi tarifi olmayip yag paketinin ustundeki tarifi uyguladigini soylemisti. Of amma da uzunmus liste... Yani ben o kisinin ismini almadan tarifi bir yere not etmisim, portakal suyu oldugunu gorunce icinde. Sahibinden ozur dilerim, isim veremedim diye ama hemen eklerim eger bulursak kendisini.

Kurabiyeler cok guzel oldu, cocuklar hizla tuketti, bize de cok hafif geldiler. Tabi hamur bir hayli cok oldu, tarifte de oyle diyordu zaten. Ben ucte birini hala bozdolabinda sakliyorum, kriz aninda cikarip hizla pisirecegim kendilerini..

Malzemeler;

Yaklasik 225 gr katiyag ( Amerikan olculerinde 2 cubuk)
1 su bardagi toz seker
1 yumurta
2 1/2 su bardagi un (tarif boyle diyor ama bende en az bunun uc kati kadar un gerekti)
2 yemek kasigi portakal suyu
1 cay kasigi vanilya (1 paket)
1 cay kasigi kabartma tozu
isterseniz limon kabugu rendesi(yine tarif boyle diyor ama ben portakal suyu kullaniliyor diye portakal kabugu rendesi kullandim)

Once yag, seker ve yumurtayi mikserle yuksek hizda cirpin, sonra icine un, portakal suyu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip orta hizda terkar cirpin. Tarifte boyle diyor ama ben un disindaki tum malzemeleri elimle yogurup, sonra unu da ekleyerek tekrar elimle yogurdum.

Hazirladiginiz hamuru 3 esit parcaya ayirip plastik torba ya da aluminyum folyaya sarip 2-3 saat buzdolabinda bekletin.

Firini 400F (200C) da isitin. Azicik unlanmis yuzey uzerinde 1 cm kalinliginda hamurunuzu acin. Kaliplarla keserek istediginiz sekillerde kesin.

Yagli kagit serilmis tepsiye 2-2,5 cm araliklarla dizin. 6-10 dk kenarlari pembelesinceye kadar pisirin. Soguyana kadar tepside birakin.

Not; Yine tarif boyle diyor ama benimkiler 10 dakikadan uzun surede pistiler ama kenarlari kizarinca almak lazim. Ayrica hamuru 1 cm den biraz kalin acmak gerekiyor, yoksa cok ince oluyorlar ve de bu incelikleri cabuk kurumalarina neden oluyor. Dilerseniz sogukduktan sonra uzerlerini pasta susu ile susleyebilirsiniz ama ben yapmadim.

Hepinizin baris icinde yasamaniz dilegiyle...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu gunku hedefimiz bunlari yapip dediginiz gibi dolapta saklamak.
Tesekkurler.
Sibel

MorKoyun dedi ki...

Aaaa bizim kurabiyeler meshur olmus:))Ozlemisim ben de yapmali yemeli hemen:)

sunrise dedi ki...

Olmaz olur mu sevgili morkoyun? Sen ne yaptin da meshur olmadi?
Kalan hamuru da dun yaptim, yine on dakika icinde bitti, sagol valla...