4 Aralık 2007 Salı

Kadinbudu** Kofte

Kadinbudu kofteye nedense bir cekingenligim vardir onceden beri. Galiba ben calisirken sirkette bir ara cikan oglen yemeklerinde kadinbudu ciktigi zaman herkesin 'eh tabi dunden artan pilavdan bunu yapmis bugun asci' demesinden kaynaklanan bir soguma olsa gerekti bu.

Aslinda ne var bunda tabii ama benim aklima hep milletin tabaginda kalan pilavlardan toplandigi dusuncesi yerlesmisti sanirim. Neyse fazla mide bulandirmayayim ama sonucta direncimi kirip kendi kendime gayet temiz bir sekilde (yani artan pilavdan yapmayip, pirinci ozel olarak haslayarak filan) kadinbudu kofte yaptim ve kuslugumuz sona ermis oldu.

Evdekilerin hepsi daha once neden denemedigime hayret etti. Anlatmadim tabii kafamdaki imajlari, sessizce 'bundan sonra daha cok yaparim canim' dedim.


Gerekenler soyle:

1/2 kg(1 lbs) orta yagli kiyma
2 corba kasigi pirinc
2/3 su bardagi su
1 buyuk boy kuru sogan
2 yumurta (1 yumurtanin sarisi icine)
tuz ve karabiber
yarim demet kiyilmis maydanoz

5-6 corba kasigi misir unu
kizartmak icin siviyag

Bir tavada kiymanin yarisi ve rendelenmis sogani suyunu cekene kadar sote edin.
Kucuk bir tencerede 2 corba kasigi pirinci su ile haslayin.
Kavrulmus kiyma, kiymanin diger yarisi,1 yumurtanin sarisi, haslanmis pirinc ve maydanozu buyukce bir kabin icinde yogurun, tuz ve karabiberini ekleyin.
Yogurdugunuz kofte harcini 1 saat kadar buzdolabinda dinlendirin.
Harctan ceviz buyuklugunde parcalar koparip, roket seklinde kofteler yapin.
Bu kofteleri once misir ununa, daha sonrada cirpilmis yumurtaya bulayip kizgin tavada kizartin.

**Neresi benziyor Allah askina?, nerden almis bu ismi bilmiyorum...

2 yorum:

gezicini dedi ki...

kadınbudu köfte bana da çocukken annemin işyerinde yediğimiz köfteleri hatırlatır. tarifi kolaymış aslında, denemek lazım..
sevgiler
gorki

sunrise dedi ki...

Haklisin Gorkicigim,
Hep o isyeri yemegidir aslinda ama megerse evde de kolaycacik yapilacak bir seymis bu. Hem de lezzetli, neden olmasin dedirtiyor insana. Cesit olsun yani..