Bir Guzel Lezzet

Gecen hafta sonu Philadephia'da yasayan bir dostumuzun tavsiyesi ile yeni acilan bir Turk lokantasina gittik. Bu lokanta deniz urunleri ve Akdeniz Mutfagi ile unluymus ve benim uzun zamandir kelimenin tam anlami ile aserdigim hamsi yapiyorlarmis kis mevsimi boyunca. Cumartesi gunu buyuk bir hevesle giyindik, haritadan adresi cikardik, tam kapidan cikmak uzereyken kocam 'bir arayalim da hamsi oldugundan emin olalim' dedi. Aman Tanrim yokmus!
Aglayacaktim...
Restoranin sahibi Riza Bey bizim iki saatlik mesafeden gelecegimizi duyunca, bizi tekrar arayip biz gelene kadar hamsi getirtebilecegini soylediginde kulaklarimiza inanamadik. Ayni neseyle hemen yola koyulduk.
Gittigimize bin kere degdi. O kadar guler yuzlu, o kadar neseli bir insan ki Riza Bey, bize epeydir unuttugumuz guleryuzlu Turk misafirperverligini yeniden yasatti. Daha onceki gittigimiz Turk lokantalari ile karsilastirdigimda o kadar farkli ki burasi. Bir kere yemekler cok ama cok lezzetli. Kendi evinizde yaptiklariniz gibi saglikli ve temiz kokuyor hersey. Etler kaskati olmamis, hersey ozenerek, soslara batirilarak bekletilmis ve hersey ozune uygun.
Riza Bey aslinda bir diyetisyen oldugu icin butun yemekleri sagliga uygun sekilde pisirmek istiyormus. Genellikle organik sebzeler kullanip, kizartmadan mumkun oldugunca uzak duruyormus. Mutfakta da kendinden baska karisi ve kayinvalidesi calisiyor. Kendisi de ayni zamanda kiziyla birlikte servis yapiyor.



Kendisi de Karadenizli oldugu icin hamsiyi en guzel sekliyle pisirmisler ve de yaninda artik tadini bile hatirlamadigim taze rokalari da unutmamislar.
Geldiginde fotograf cekmeme kalmadan hemen didiklenen meze tabagi ise inanilmaz lezzetliydi. Hersey zeytinyagi ile yapilmis ve harika bir sunum icinde gozlerimize ve midemize hitap ettiler.
Tabii sadece deniz urunleri yok bu restoranda, corbalardan, mezelere, koftelerden , sis kebaplara kadar hersey var. Hatta ailemizin minik uyesi kofteleri birer ikiser mideye indirirken bizi bile sasirtti. O kadar lezzetliydi yani hersey..
Eger yolunuz duserse; bu guleryuzlu aile ile tanismanizi , harika lezzetteki Turk yemeklerinden tatmanizi ve unuttuysaniz eger sicak bir Turk konukseverligi yasamanizi kesinlikle tavsiye ederim..
Mediterranean Turkish Cuisine - Fish&Grill
9825 Bustleton Ave
Philadephia, PA 19115
Phone: 215-677 2224/ 215- 677 4346

Yorumlar

Sanem dedi ki…
Ah ayni gun orda olmak vardi, cok yakinlasmisiz desenize mesafe olarak ;)
Sevgiler
S.
sunrise dedi ki…
Eh iste bir dahaki sefere sozleselim bulusalim Sanemcigim.
Adresi verdim, yeri cok kolay. Siz yakin oldugunuza gore daha da kolay bulursunuz adresi. Bir de Turk market var anlatacagim. Onlar da cok harika insanlar.
Tanimak lazim bu guzel insanlari, hele ki gurbette daha da cok...
Sevgiler
Sanem dedi ki…
Restoranti biliyorum, gerci ben hamsiyi temizleyip sayip buzluga attim coktan, benim derdim barbun baligi ;) Hangi Turk marketinden bahsedeceksin acaba, belki de ayni yerdir gittigimiz ;)
sunrise dedi ki…
Ben senin sitene yazqayim bari, boyle git-gel olmayacak sana..
Tijen dedi ki…
Ne büyük mutluluk!
DAMLA dedi ki…
Afiyet olsun. Yurtdışında insan bazı şeyleri ne kadar çok özlüyor değil mi?
mamagonekrazi dedi ki…
Super gorunuyor! Bir dahaki gelisimizde ilk durak balikci olacak haberiniz olsun :) bu arada geliyormusunuz siz Syracusdaki gosteriye?Hani bahsetmistin!
sunrise dedi ki…
Gercekten oyle Tijencigim,
Buyuk mutluluk bunlar. Kucuk seylerden buyuk lezzetler almak, iste bizim hayatimiz bu..
sunrise dedi ki…
Ah Damlacigim,
Nasil hem de!
Bazen kardesimle o kadar guluyoruz ki bu duruma. O da bir sure Amerikada yasadigindan, Turkiyede Amerikan restoranlarina gidiyor. Ben de ne kadar Turk yeri varsa onlari kesfediyorum.
sunrise dedi ki…
Alevcigim,
BEn size teklif ettim balikciyi ama sen mercury dolayisiyla biraz cekingen durmustun. Bir dahaki sefere bebekler kucaginda olur insallah da hep beraber gideriz.
Syracuse daki gosteri ne yazik ki, carsamba gunuymus. Hafta ici gelmemiz imkansiz oldugu icin gelemiyoruz. Ama baska bir sey ayarlamaya calisacagim.
Sevgiler

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket