Iki Beden - Dort Yurek


Aslinda bir tarif yazacaktim ama harika bir sey oldu ve onu buraya yazmadan gecemedim.


Yilbasi gecesi bekledigim 'ilginc bir davetli' toplulugunu olusturacak benim icin en ilginc kisi olan bir rahibe, hava sartlarindan dolayi gelemedi. Ama onun yerine daha ilginc bir sey oldu ve Ithaca'daki arkadaslarimiz Alev ve Demir son anda arayip gelmek istediklerini soylediler.

Biz o kadar cok yalnizliga alismisiz ki, bir anda sevincten ne yapacagimizi sasirdik. Hele ki Alev'in hamileligin son ayinda bize yapacagi ziyaret bizi daha da heyecanlandirdi. Boylelikle yilbasi gecemiz de harika bir sekilde, nese icinde ve sevgiyle cercevelenmis sekilde gecti.

Onu takip eden birkac gun de bizde kalan Alev ve Demir(ya da benim minik oglumun agzindan Ales ve Demis) sayesinde yeniden gece yarilarina kadar sohbet etme firsati bulduk, caylar ictik, gulduk, eglendik, gezdik ve bol bol yemek yedik.

Tabii bunlarin hepsinden daha da guzeli, onlar dondukten sonra Demir'in bizim icin yazmis oldugu sonet oldu.


Kendisi genc yasina ragmen oldukca basarili ve yetenekli bir yazar. O kadar duygulu ve o kadar guzel seyler yaziyor k; onun yazdiklarini okurken hep agzim acik kaliyor. Ama bu yazdigi sadece bizim icin yani benim ailem icin yazilmis. Ilk defa hayatimda biri bizim -hatta benim- icin bir sanat eseri yaziyor. Hem de ne yazmak!


Insanin ne diyecegini bilemedigi durumlar vardir ya, hani nasil tesekkur etsem de bu durumdan ne kadar mutlu oldugumu soylesem' der durursunuz ama bu buyukluk karsisinda ne duygularinizi ifade edecek kelimeler bulabilirsiniz, ne de buldugunuz kelimeler Demir'inki gibi size hizmet etmek icin uysal davranabilirler. O yuzden susup, gozlerinizi kurulayip 'minnettarim' demekle yetinirsiniz.


Bu guzel iki insani tanidigimiz ve sadece 3 saat uzaklarinda yasadigimiz icin kendimizi cok sansli hissediyoruz. Bebeklerini kucaklarina alacaklari gunu de sabirsizlikla bekliyoruz, e tabi biz burada tum ailelerimizden uzak, birbirimize aile oluyoruz. Bize bu sansi verdikleri icin kendilerine tesekkur ediyorum.


Tabii siz de okuyun bu saheseri, okuyun da ne demek istedigimi anlayin...

Yorumlar

Cafe Gusto dedi ki…
Ne güzel ,arkadaşlarınız ne denli memnun kalmışlar ki,sizler için bu soneti yazmış.Eline kalemine sizlerinde yüreğine sağlık.Mutlu yıllar...
sunrise dedi ki…
Sevgili serpil celikkaya,
gercekten oyle, biz de kendimizi cok sansli hissediyoruz boyle bir onura layik bulundugumuz icin..
Hepimize sevgili, guzel yillar diliyorum..
GULTEINEN ENKELINI dedi ki…
dostlugun sicak nefesini duydum..
iyi.. cok iyi yillar dilerim..
her sey gonlunuzun istediginden fazlasiyla iyi olsun yeni yilda..
sunrise dedi ki…
Valla oyle Gulteinen, Cok iyi birsey yakaladik, umarim bizimle yaslanir bu dostluk..
Sana da iyi yillar, umarim Turkiye tatili iyi gecmistir. Birazdan gelip okuyacagim...
Sevgiler
Moonish (moonsun) dedi ki…
Sevgili SunRise, ne kadar guzel bir dostluk ornegi :)) Dostlugunuzun daim olur insallah :)) Dost dedigin kolay bulunmuyor bu devirde, cok sevindim senin adina :))
sunrise dedi ki…
Sevgili Moonsun'cigim,
Seni de bekleriz. Gel, seninle de kuralim ayni dostluk yollarini. Bizimki de boyle kisa zaman once kuruldu iste. Alev yaziyordu, ben de tesadufen ona 'sizin orada benim de bir arkadasim var' dedim ve hemen ilerledi hersey...
Kalbimiz de evimiz de herkese acik. Sakin cekinmeyin, bekleriz her zaman..
sevgiyle kalin.
Moonish (moonsun) dedi ki…
Insallah sevgili Sunrise, yuzyuze gorusemesekte, aradaki mesafeler engel degil :))
Ben de beklerim, yolunuz bu tarafa duserse,siz de bana ugrayin:))
Kucak dolusu sevgiler :))
sunrise dedi ki…
Olmaz oyle moonsun'cigim,

Bir yolunu bulup gorusmeliyiz. Biz bir yaz(belki de bu yaz) gelmeyi dusunuyoruz o taraflara. Senin balkonun manzarasi cok cekici geliyor, valla bir cay iyi gider galiba...
Moonish (moonsun) dedi ki…
Ne guzel olur, bence de buralarda gorusmeden gitmek olmaz :)) Her zaman beklerim , ben size Turk cayi da arar bulurum hem:))
mamagonekrazi dedi ki…
Ne tatlisin Hatice ya!!! :)
sunrise dedi ki…
aman moonsun'cigim, sen Turk cayini bizim icin mi bulacaksin? hic zahmet etme tatlim, sende yoks aben getiririm...
sunrise dedi ki…
Aman Alev yaa,
Beni utandirdiniz zaten yeteri kadar, bir de boyle soyleme.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket