Time Capsule

Projenin adi 'zaman kapsulu' veya 'zaman tuneli' olarak turkceye cevrilebilir. Craft derslerimin birinden almistim bu ornegi ve bu kutuyla denemek istedim. Kutuyu cok begendim, cunku bir kitap gibi duruyor kapaninca.

Ham tahtadan bir kutu almak gerekiyor oncelikle.

Sonra ben kutuyu akrilik boya ile siyaha boyadim.

Uzerine antika goruntu vermek icin gumus ve altin renkleri ile sunger yardimi ile desen yaptim.

Sonra eskilerden topladigim cesitli fotograflari kullanarak kutunun birkac yerine o fotograflari dekopaj tutkali ile yapistirdim. Bazilarina eskiden gonderilmis pul goruntusu vermek icin fotograflarin kenarlarina cizgiler cektim. Buradaki fotografta gorunmeyen birkac yerde de eski pullar var zaten.

En son da boyalar ve fotograflar kuruduktan sonra kutunun ustune bir cila atarak projeyi tamamlamis oldum..

Icine de sevgili kardesimin ve kendimin yapmis oldugu kolyeleri yerlestirerek bir mucevher kutusu elde etmis oldum..

Not: Bayiliyorum mucevher kutularina, sanirim her buldugum projeden de yapmaya devam edecegim. Ama insan o kadar cok kullanacak sey buluyor ki, bana gore insan hic sikilamaz mucevher kutularindan. Tabii kullanilmis cikolata vs kutularindan da yapilabilir boyle bir proje.

Yorumlar

Moonish (moonsun) dedi ki…
Sevgili SunRise :)) Kutu muhtesem gorunuyor, ellerine saglik :))
Aacaba ben de burda boyle kurslar bulabilir miyim, ne kadar guzel seyler ogretiyorlar :)) hemen arastirayim ben :)) Sevgiler gonderiyorum sana sevgili SunRise :))
Moonish (moonsun) dedi ki…
Yorum yazdim ama gelmedi sanirim Sevgili SunRise, hata verdi :))
Bu arada kutu cok guzel gorunuyor, ellerine saglik, muhtesem olmus :)) Ben de eski gorunumlu seyleri cok seviyorum, ellerine saglik :))

Kucak dolusu sevgiler gonderiyorum sana sevgili SunRise :))
sunrise dedi ki…
Sevgili Moonsun,
Kesinlikle bulursun. Benim vaktim olsa o kadar cok sey buluyorum ki aslinda. Eger yakininizda universite varsa onu da arastir. "Adult classes' filan da diyorlar bazen. Bir ara ne bulursam gidiyordum, cok sey ogrendim ve cok da zevk aldim valla.
Sana da tavsiye ederim.
Cok sevgiler, selamlar..
Cocukla Cocuk dedi ki…
biz de çok seviyoruz kutuları, hele bir de kendin yapıyorsan daha bir kıymetli oluyor, eski fotoğrafları kullanmak çok hoş...sevgiler
sunrise dedi ki…
Biliyorum sizin de kutulari cok sevdiginizi Cocuklacocuk. Ben de sizden cok ilham aliyorum. Ne olacak bu kadar cok kutu bilmem ama hic durmadan yapacagiz galiba biz, degil mi?
Sevgiler Kayseriye...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket