Peach Smoothie*

Sicak yaz gunlerine serinleme onerilerine ben de bir katkida bulunmak isterim kendi capimda. Elde olan malzemelerle yeni bir smoothie uretmeyi basarmis bulunmaktayim. Aslinda tarifin bir benzerini bir magazin dergisinde okuyup kendime uygun yeni bir tarif cikardim bundan ve sonuc olarak benim herseyden kolay kolay memnun olmayan buyuk oglum bile 'ooooh iste ben buna serinlik derim' dedi.

Birkac kasik yagsiz yogurt, evde bulunan Cool Whip denilen bir cesit krema ile bir blendar'a konuldu. Uzerine bir muz ve -bu yaz bol bulunan ve bu yuzden de her yere sokusturulan- seftali dilimleri eklendi, birkac kasik toz seker ve bir bardak portakal suyu ve de tabii bolca buzla blendarda bir guzel cirpildi (iyi bir yuklem degil 'cirpmak' ama blenderda ne yapilir baska?).

Uzerine garnitur olarak -yine- seftali dilimleri ve bahceden taze toplanan nane yapraklari ile suslenerek servis yapildi. En minigimiz bile koca bir bardak icti. Keyfinize gore herhangi bir meyve ile yapabilirsiniz. Yogurt yerine baska bir sey koyabilirsiniz, cool whip yoksa bir kasik dondurma koyabilirsiniz. Ama smoothiedeki hafif eksi-tatli tadi seviyorsaniz benimki bir meyve karisimi secmenizi oneririm.


* Hala ben bazi seylerin karsiligini Turkce bulamiyorum.
** Ankaradakiler icin dip not: Blenderi yikamak zor oldugu icin uzgunum boyle bir tarif verdigime bu susuzlukta.

Yorumlar

gezicini dedi ki…
selam,
ben de bir Ankaralı olarak, tarifinizi not ettim. su yok ama olsun, birara akar inşallah. süzme yoğurt ile denesem olur herhalde?
sevgiler
gorki
yoncaa dedi ki…
Blendar da karıştırılır diyebilirsin..
Cool whip kreması bizim normal kremalardan mıydı? Hatırlamıyorum da.Ya da hiç krema koymasak...
sunrise dedi ki…
sevgili gorki;
suzme yogurtla daha da guzel olur sanirim. tatlilara daha cok yakisiyor malum.
yoncacim,
cool whip, hazir donmus krema ama kullanmadan once azicik oda sicakliginda bekletmek gerekiyor. sanirim pinar'in veya diger markalarin tatli kremasi bu isi gorur. ama dedigim gibi dondurma ile de cok iyi oluyor(denedim, sabit).

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket