Kahvalti Guzelleri


Bu guzel yiyecegi Tijen Inaltong'un Her Gune Bir Yemek kitabindan yaptim. Kendisi de blogunda anlatmisti yapilisini. O kadar guzel gorunuyordu ki citir citir simitler o fotografta, gunlerce gozumun onunden gitmedi gorunusleri.


Tabii bizim burada o bahsedilen simitlere ulasmamiz imkansiz oldugundan (en son gelen, buzlukta saklanan 30 tane de bitti ne yazik ki), biz de en yakini olan bu kocaman simitlerle ozlemimizi gideriyoruz. Tabii Ankara simidi gibi ince ve citir degiller ama galiba yeni yeni Ankara'da da satilan su Istanbul simidi denilenlere cok benziyorlar.


Ben de yeni kasar, domates,biber ve feslegenden olusan karisim hazirladim ve ic yuzeylerine azicik sizma zetinyagi gezdirdigim simitlere doldurdum ve firin yerine Panini makinasinda (tost makinasi da olur) azicik pisirdim.


Aynen tarifteki gibi insanin icini icindeki kasar gibi eriten, tum sevenleri bir anda sevdikleri yere goturen, coluk cocuk herkesin sizin yapiminda ne kadar zaman harcadiginiza bakmaksizin 'ellerine saglik, harika olmus' dedigi bu guzellikleri deneyin derim, pisman olmazsiniz.


Yorumlar

GULTEINEN ENKELINI dedi ki…
ablam yapiyo simit walla artik:))
sunrise dedi ki…
Sevgili gulteinen enkelini, ben de birkac tarif buldum ama cok useniyorum cooook.
YILDIZNAF dedi ki…
Merhaba Sunrise,
Olmaz ki gurbetteki insanlara simit de hatirlatilmaz ki...Ustelik cok ekmek yeriz dusuncesi ile biz eve tost makinesi bile almamisken, hic duymadigim Panini makinesinden de bahsedilmez ki....Simdi biz daha slow cooker 'i halletmemisken bir de panini'ci haa boyle de yapilmazki....
sunrise dedi ki…
Ah canim Yildiznaf,
Ne bileyim ben boyle hissedeceginizi, ben pek cok seyi ikame ettim de kendi capimda. Sanirim herkes oyle saniyorum. Panini makinasi oyle tost makinasindan aman aman degisik bir sey degil. Sanirim kol kismi daha kuvvetli ve daha fazla basinc yapiyor o kadar. Biraz da heybetli, icine alti tane filan tostu yanyana aliyor bizimkisi. Sikma canini, hersey olur...
Bak yakiniz, atlayin gelin ben size simitli tostlar yapayim.
Sevgiler
Aybike Ceylan dedi ki…
Sevgili Sunrise,
Ellerine saglik, cok istah acici duruyor,simdi detaylari okumak icin geri donuyorum.
Sevgilerimi gonderiyorum.
gezicini dedi ki…
çok güzel gözüküyor, nefis olmalı.
eline sağlık!
sevgiler
gorki
sunrise dedi ki…
Sevgili Aybike,
Fazla bir detay yok valla, hepsi bildigimiz seyler ama simdilerde biz bir de mantar eklemeye filan basladik, kozlenmis kirmizi biber de sahene oluyor. Tavsiye ederim.
Ben de sana sevgilerimi gonderiyorum.
sunrise dedi ki…
Sevgili gezicini,
Biliyorum siz elinizin altinda her an yakalayabilirsiniz simitleri ve simitcileri ama bizim icin o kadar degerliler ki anlatamam.
O yuzden neler yapip, nasil degerlendirebilecegimizi bilemiyoruz valla..
Cok sevgiler...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket