Mojito*


Ben Texas'dan ayrildiktan sonra sevgili birkac ay fazladan kalmisti. Bu arada yaptigi cok seyin arasinda bir yari Ingiliz-yari Amerikan asci arkadasi ona Mojito adli ickiyi sevdirmis.
Bahcedeki naneleri gordukce bana birkac defa 'sana mojito yapicagim' diye cikti ama bir turlu tarifi bulamadi, benden yeterince istek goremedi vs vs. Bizim mojito isi de benim acemiasci'daki mojito tarifini gorene kadar askiya alindi. Bir de baktim ki sevgilimin bahsettigi icki buymus. Kendisinin isten yorgun argin gelip azicik dinlendikten sonra kendine gelme calismalari arasinda bu guzelim buz gibi bardagi kendisine uzattim. Gozlerini ovusturarak 'aaa nerden buldun tarifini?' diye sasirdi ve ben de 'ah canim sen iste ben herseyi bulurum' diye havami atmis bulundum. Tabii kendisinin yoklugunda internette fazlaca dolanmis oldugumu da kendisine caktirmamam lazim, degil mi ama?


Ankara'da havanin hala 37 derece oldugunu duyup, bizim burada da birkac gun once serinleyen havanin Ankarayi aratmamasi uzerine tarif iyi gider diye dusundum. Acemiascinin dedigi gibi, rum eklemezseniz alkolsuz bir icki elde edersiniz ki ben bizim minige aynen boyle yaptim. Bayila bayila icti..
Tarifi yine de yaziyorum;

Malzemeler 1 kişi için:
1/2 olcu tozşeker
1/2 adet limon (ya da lime)
12 adet taze nane
1 olcu beyaz rom (bacardi)
3 olcu clup soda
kırılmış buz

Yapılışı:
Limonu dörde bölün.
Naneleri yıkayın bir dalını süslemek için ayırıp kalanının yapraklarını ayıklayın.
Uzun ve büyükçe bir bardağa limonları, yaprak naneleri koyun, şekeri ilave edin.
Bir havan ile yada bir tahta kasik ile bunları biraz ezin.
Buz kırıkları ve kalan naneyi ilave edin
Rom ekleyin, sodayı ilave edin.
Karıştırın.Nane dalları ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.


Tarif boyle ama evde lime olmadigi icin ben limon ile yaptim. Boyle olup olmayacagini da bacardi'nin resmi sitesinden onayladim. Hatta sitede bu nane yapraklarini ezme isi icin ozel bir alet oldugunu gorup iyice de sasirdim. Valla yaparlar yani.
* Mutlaka biliyorsunuz ama 'mohito' diye okunan, Karayip ickisidir kendileri.

Yorumlar

GULTEINEN ENKELINI dedi ki…
harikasin...
cok tesekkur ederim...
ben bunu gecen yil satis konferansi icin gittigimiz bir otelde icmistim, adi bile kalmamisti aklimda; hep naneli bisiy bisiysi olarak annatirim bunu ben..
bugun hemen yapcam..
sevgiler
Aybike Ceylan dedi ki…
Sevgili Sunrise,
Mojito'yu bizde cok severiz, hic tarifini aramak aklima gelmemisti, sagol paylastigin icin.
Texas'da neredeydiniz?
Sevgiler
sunrise dedi ki…
Sevgili Aybike,
Biz yedi yil once Dallas'a yakin bir kucuk sehirde iki yil kaldik. Ondan sonra da Houston'a yakin daha da kucuk bir sehirde 4 yil yasadik. Hala pek cok dostumuz var oralarda, Austine'e de pek cok kez geldik. Misafirlerimizi getirip baskenti gezdirdik, Meclis'e girip oturumlar seyrettik. Sirin kucuk bir cafede kahve ictik(adini hatirlamiyorum). Bence Texas'taki en guzel sehir Austin. Bilmem siz de ayni fikirde misiniz?
Cok memnun oldum tanistigima.
Sevgiyle kalin

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket