Pisirme Gerektirmeyen Cikolatali Kek




Cok yorgunuz, cok. Kalan salonun duvarlari boyandi, yemek yendi, ortalik toplandi, yarin gidilecek yemek daveti icin baklava(yine) yapildi, birazdan buyuk oglum gidilip futbol macindan alinacak ve gece bizde kalacak olan arkadasi icin yataklar yapilacak ama gecen gun yaptigim ve gelip gecip birer dilim alip cikolatanin gizemli dunyasina gecisimizi saglayan bu enfes ama kolay pastanin(ya da pasta benzerinin) tarifini yazmadan gunu tamamlayamayacagima karar verdim. Kac gundur dolapta duran dilimler gibi tarifi yazamamak da beni kemiriyor cunku.

Tarif yeni aldigim Greatest Ever Chocolate adli kitaptan. Kitaptaki hersey o kadar guzel ki yavas yavas hepsini deneyecegim galiba. Yapilislarini da resimlerle anlattigi icin cok kolay oluyor anlamak. Benim gibi cikolatadan vazgecemeyen biri icin bulunmaz nimet.

Tarif cok kolay;



1 kap tuzsuz tereyag, kup seklinde dogranmis


8 oz/225 gr yari-tatli cikolata, kucuk parcalara bolunmus


1/3 kap kuru uzum


1/2 dovulmus ceviz ici


12 parca yari-tatli cikolatali buskuvi

Bir uzun, dikdortgen(450 gramlik) kek kalibini parsomen kagidi ile kaplayin, kenara koyun.



Cikolatayi ve tereyagini benmari usulu eritin. Ocagin altini cok az acin ve cikolata eriyene kadar arada bir karistirin. Karisim puruzsuz bir hal alinca ocaktan alin.


Kuru uzumu ve cevizi bir kapta karistirin. Cikolata karisimini kek kalibina bir kat surun(yaklasik ucte birini), uzerine bir kat biskuvi yerlestirin. Bu katin uzerine de cevizici-uzum karisimindan serpistirin. En ustte cikolata kati kalacak sekilde diger katlari da bu sekilde dizin.


Uzerine strec ile kaplayip buzdolabinda en az 12 saat bekletin.

Tamamen sogudugundan emin olunca kek kalibindan cikardiginiz kekinizi dilimleyerek servis yapin..


Tarifte kuru uzum yerine su seker kapli kirazlardan kullanmisti ama ben nefret ettigim icin kendilerinden en mantikli secenegi kullandim onlarin yerine. Harika bir secimdi.


Ayrica buskuvi olarak da Graham Crackers kullandim. Sanirim Amerikadakilerin bu daha cok isine yarar ama Turkiye icin petibor buskuvi pekala bu isi gorur. Hatta kakaolu bile olmasina gerek yok, cunku zaten kekte cok fazla cikolata tadi geliyor.


Afiyet Olsun...

Yorumlar

The Good Eater dedi ki…
They look good enough to eat.
GULTEINEN ENKELINI dedi ki…
allah razi olsun ben sana dah ne diyim:))
sunrise dedi ki…
Dear Travel girl,
If you need English of this recipe, I'll glady send it to you. Thank you for that...

Sevgili gulteinen enkelini,
senden de razi olsun, gercekten kolay ve inanilmaz lezzetli oluyor.tam bir kurtarici.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket