Hasanpasa Koftesi
Cok duydugum Hasanpasa Koftesini yapma zamani gelmisti. Kolay gozukuyordu, gercekten de kolaydi. Ben yine kendi zevkimize gore birkac degisiklik yaptim.
Ortalikta cok fazla tarif oldugu icin yazmiyorum ama normal kofte hamurunu nasil yapiyorsaniz oyle yapiyorsunuz. Ben kimyon severim koftede(her ne kadar Bir Tutam Baharat filminde tarcin diye israr edilse de, ben kimyondan vazgecemem), azicik ince dogranmis maydonoz, bir yumurta, ekmek ufagi, bir kuru sogan, tuz-karabiber ile eti yogururum. Yine aynen oyle yaptim. Koftelerin ortalarina bas parmagimla azicik bastirip bir cukur olusturdum. Sonra kofteleri yaglanmis tepsiye dizip azicik pisirdim.
Baska bir tarafta haslanmis patateslerden patates puresi yaptim. Yag koymadan azicik sutle patatesleri iyice karistirip pure haline getirdim. Kesinlikle patates ezicisi kullanmanizi tavsiye ederim, catalla ezilenlerde topaklar kaliyor.
Az pisen koftelerin ortasina purelerden birer kasik koydum(isterseniz pasta sikicisi ile dekoratif sekilde de sikabilirsiniz pureyi). En uste de domates suyu gezdirdim ve on dakika daha uzerleri nar gibi bir renk alana kadar firinda pisirdim.
Bildigimiz ve birbirine sonsuz derecede yakistirdigimiz bu ikilinin degisik bir seklini benim gibi henuz yememis olanlardansaniz kesinlikle tavsiye ederim.
Not: Orjinal tariflerde purede yumurta var, yag miktarlari cok fazla oldugu icin ben boylesini tercih ettim ama siz yine orjinal tarifleri takip edebilirsiniz tabii ki..
Yorumlar
Dene, hep yaptigimiz seylerin degisik bir hali. Tabi benim yaptigim sekli ile, yoksa diger seyleri de eklesem bayagi degisik olacakti ama ben cok fazla agirlastirmak istemedim, dedigim gibi..