5 Kasım 2007 Pazartesi

Portakalli Halloween Cupcake

Soz verdigim Halloween Cupcake'leri..



Bu tarifler cok guvendigim The Essential Baking Cookbook kitabindan.


120 gr (4 oz) tuzsuz tereyagi
2/3 kap (160 gr/5 1/2 oz)
1 1/2 kap(185 gr/ 6 oz) kek-un(Amerikadakiler icin self raising flour)
1/2 kap (125 ml/4 fl oz) portakal suyu
2 tatli kasigi vanilya ozutu
2 yumurta
3 yemek kasigi portakal kabugu rendesi
portakal kabugu cubuklari(istege bagli dekorasyon icin)


Ust Suslemesi icin(Icing)

60 gr (2 oz) tuzsuz terayagi, yumusatilmis
3/4 kap (90 gr/3oz) pudra sekeri
1 yemek kasigi portakal suyu
Ben icine bir kurdan ucu kadar turuncu renkli pasta boyasi ilave ettim.


Firini 180 C (350 F) ye isitin. 12 adet muffin kabini teneke muffin kaliplarinin icine oturtup yaglayin (muffin kaliplariniz yoksa uzulmeyin, pistikce cok da dagilmiyorlar).


Bir kapta terayagini, sekeri, unu, portakal suyunu, vanilyayi ve yumurtalari elektrikli mikser ile dusuk ayarda iki dakika cirptiktan sonra yuksek ayarda da 2 dakika daha cirpin. Portakal kabugu rendesini de icine katin ve muffin kaliplarina dagitin. Muffin kaliplarinin 2/3 unu doldurmasina dikkat edin.

20 dakika veya altin sarisi renk alana kadar pisirin.

Pistikten sonra tel izgara uzerine alip tamamen soguduktan sonra uzerinin icing calismasini yapin.


Uzeri icin(Icing), terayagini elektrik mikser ile rengi opak bir renk alana kadar cirpin. Pudra sekerinin yarisini ve portakal suyunu koyarak cirpmaya devam edin. Kalan pudra sekerini de ilave edip karistirma isini tamamlayin(arzu edersiniz benim gibi renk katabilirsiniz bu asamada).


Keklerin uzerine yayip, uzerlerini portakal cubuklariyla veya benim gibi konfetti ile veya tamamen bambaska bir sekilde susleyebilirsiniz.



Hiç yorum yok: