Ah Bu Hamsiler


Messenger'da konusuyorduk, 'sakin soyleme hamsi yaptigimizi' demis babama ama bana da bu arada 'yakinda gelme ihtimalin varsa hamsi alalim da donduralim, gelince bol bol yersin' dedi.

Giderim 'gel' dese ama kendiligimden birakamiyorum cocuklarimi, onlari da alip gidemem okul var ama nereyi secsem gonlum diger tarafta kaliyor.

Biraz sonra ellerini kurulayarak gelen babamin hamsi yaptigini anladim. Ben cok seviyorum diye soyletmemis annem ama ben anladim. "Olsun, afiyet olsun yiyin, tadina varin. Ben bir ara belki New York'a filan gidip yerim' dedim ama bana cevap vermek yerine basini salladi.
Gozlerindeki bakista dugunumden once bana 'sakin benimle dugun esnasinda goz goze gelme, seni hic gonderememekten korkuyorum' derkenki huznu gordum. "Aman anne askolsun, ne olur boyle yapmayin afiyet olsun" dedim ama kafasini salladi yine, bogazina dugumlenen hickirigi burdan anladim ve hizla pencerenin tepesindeki kirmizi carpiya basiverdim.

Kahrolsun hamsiler deyip ben de bendeki hickirigi saliverdim...
*Fotograftaki lavanta torbasi kendisinin benim icin yaptigi ve boyadigi torbalardan biri, hep oyle annem kokuyor.

Yorumlar

gezicini dedi ki…
canım benim zor biliyorum, saglık olsun, herkes saglıklı olsun da. yine gider gelirsiniz, di mi?
sunrise dedi ki…
Dogru Gezicini ama iste bir yili gecince boyle oluyor insan. Dayanirim saniyorsun ama bir yer geliyor ki hersey anlamini yitiriyor sanki. "Ne isim var benim burda" demelere basliyorsun. Hele ki iste o hickirik var ya, gelir de takilirsa gondermenin imkani yok artik.Kalan bes ayi bogazinda o hickirikla tamamlamak zorunda kaliyorsun. Zor hakikaten...
YILDIZNAF dedi ki…
Merhaba Sunrise,
Dun biz de goruntulu birbirimizle konusurken agbeyim bu sarkiyi seni dusunerek dinliyorum diye Pinhani'nin "Haydi bi gel" sarkisini dinletti. Gozyaslari o an patladi iste...
Bizimkiler de bana hamsi, borek, tatli yediklerini soyleyemezler. Soyleseler de soylemeseler de bogazdan gecmiyor zaten. Ne zormus gurbet, ne acikliymis ayrilik....
Seni cok iyi anliyorum ama yine de diyorum ki; Allah saglik versin yine gorusuruz Insallah...
PS: Anaciginin ellerine saglik kus cok guzel olmus. Ne mutlu boyle sevgiler var yuregimizde...
Aybike Ceylan dedi ki…
Hatice'cigim,
Hepimiz ayni yolun yolcusuyuz, baksana herkesin anne, babasi oyle demek ki, benimkiler de hic soylemezler, israr ederim o zaman belki.Hele annemle konusurken oyle bir "yavrum" diyor ki cigerim parcalaniyor ama ona belli etmiyorum, cok ozledim simdiden, oysa ki geleli daha 4 ay bile olmadi:( Dedigin gibi, gitsek mi kalsak mi, hepsi birbirinden zor.

Sana cok guzel bir hafta diliyorum, sevgilerimi gonderiyorum, yolunuz buralara duserse beklerim.
sunrise dedi ki…
Sevgili Yildiznaf,
Iste bazi anlar oyle yapiyor insani. Galiba bizi bizden daha iyi kimse anlayamaz. Bir de bugun posta gelip de icinden annemin babamin evinin kokusu cikmaz mi? Ay Allahim, toptan yuregime inecek bugunlerde...
sunrise dedi ki…
Sevgili Aybike,
Valla ne olacak bu halimiz bilmem. Bir yanin aglarken diger yanin gulmeye calisiyor. Saglik olsun, ne yapalim, umarim saglikli-mutlu olurlar. Biz de tabii ki.
Biz de bekliyoruz sizi ama oyle soguk ki simdi buralar. Texaslilara burayi begendiremeyiz. Siz en iyisi oradan bunaldiginiz bir ara solugu burada alin..
Sevgiler canim.
yoncaa dedi ki…
e ben de kanaviçe lavanta torbası işlemiştim sana..
hiç benden bahseden yok. Varsa yoksa anne-baba..
Ya ben? :(
yoncaa dedi ki…
ben de sana kanaviçe lavanta torbası işlemiştim. sonra küpeler kolyeler yaptım sana..
Neden benden hiç bahsedilmiyor? :(
varsa yoksa anne-baba özlemi..Peki ben özlenmiyor muyum? :(
sunrise dedi ki…
Canim kardesim,
Azicik bekleseydin, senin yaptigin lavanta torbasinin da fotografini cekmistim, anneminkilerle birlikte. Onlari da yazacaktim uygun bir hikayeyle birlikte ama yetisemedim sana.
Ozlemez olur muyum, su anda senin balkonunda oturup sohbet edip bir seyler icebilmek icin neler vermezdim biliyor musun? Butun gun seni ve gelecek misafirlerini ve benim de sizinle birlikte olmak istedigimi dusundum durdum..
Senin ozlemin bir baska...
Aysin dedi ki…
Yazinizi aglayarak okudum..Bende kardeslerime hamsi dondurmalarini soyledim. Ne zormus buu gurbetlik yaa..
sunrise dedi ki…
Ben de size cevap yazmak icin geri geldigimde bu posta, yine agladim. Hic bitmiyor bu ozlem, hele icinde ANNE olunca. Daha bir lavanta kokuyor sanki.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket