Annelerin Annesi




Elindeki boya fircasi onun hayali, yapamadiklari, sevdikleri seyler olup cikiyordu. Fircayi boyaya batirdiktan sonrasi oyle hizla gelisiyordu ki, kendi bile anlayamiyordu. Aklindan gecenleri bazen konusamiyor, gucu yetmiyor, bazen sesi cikmiyor, bazen de susmasi gerektigi icin susuyordu ama tuvale gelince sira, susmasi gerekmiyordu. Icinden gecenleri hic bir sansure uygulatmadan, hic bir yan etki dusunmeden ciziyor, ciziyor, boyuyor, boyuyordu. Susmasi gerektigini soyleyenlere haykirma yontemini bulmustu. Susmayacakti, sustugunu zannedenler sadece disaridan ona bakanlardi, o hic bir zaman susmayacakti. En azindan resimleri konusacakti onun yerine.

Hep de oyle oldu zaten, zerafetinin izin vermedigi yerlerde susmayi tercih etti benim annem. Kavgadan hic hoslanmayan, sesini hic yukseltmeyen, karda yururken bile ayak izi birakmayacak kadar narin yuruyen, zerafetini yemek yaparken bile havuclari cicek gibi keserek gosteren, sesi guzel, yuzu guzel, elleri en guzel annem.

Hep uzaklari yakin yapti, en olmazi olur yapti, guzelleri daha da guzel yapti. Anlayisiyla bizi hic uzaklastirmadi kendinden, hic kusmedi, hic cezalandirmadi bizi.
Yanindayken bile ozledigim, asla koklamaya doyamayacagim, icimde hep en uzak koselerin timsali, hayallerimin, gelecegimin, dunyaya gelisimin sebebi, tek ornek aldigim , tek imrendigim, ozendigim, sevdigim kadin.

Yilbasindan uc gun once dogmus olman hep hediyelerinin sayisini azaltti ama hayatimizin diregi olmani hic engellemedi, sen her zaman en once, ilk ve tek sevgilisin. Iyi ki dogmussun, iyi ki benim annemsin.

Nice, nice uzun yillara annecigim…


** Resim, kendisinden asirdigim ve cercevelettigim bir kumas boyama ornegidir. Asla 'en guzel eseri' olmamakla birlikte, su anda elimde olan nadir parcalardan biridir.

Yorumlar

mamagonekrazi dedi ki…
Iyiki dogdun dileklerimizi annene iletirsen seviniriz. Hakikaten de cok marifetli bir bayan. Sergi acmayi dusundumu acaba?
Moonish (moonsun) dedi ki…
Sevgili SunRise annenin dogum gunun en icten dileklerimle kutluyorum, nice nice senelere :) Kucak dolusu sevgiler gonderdim size :))
sunrise dedi ki…
Sevgili Alevcigim ve MoonSun,
Annem kendisi okudu iyi dileklerinizi ve cok duygulandi. Hepinizi cok sevdigini ve kizini okudugunuz icin ayrica mutlu oldugunu ve de bu yasta dogumgunu kutlandigi icin azicik da utandigini soyledi ama dedigim zerafetinden iste bu alcak gonullulugu.
Maalesef sergi acmak istemiyor, hatta artik o kadar az tablo yapiyor ki beni cok uzuyor ama zorla resim yaptiramam ki. Mutlaka artistik bir icgudu gerekiyor bu sanatcilara. Artik var olanlarla idare edecegiz Alevcigim..
Sevgiler
gezicini dedi ki…
annelerimiz çok özel, hepsine sağlıklı uzun ömürler diliyorum..
sevgiler
gorki
sunrise dedi ki…
Canim Gorkicim,
Gercekten onlarin yeri ayri. Baska bir tadi, baska bir anlami var annelerin.
Sen de yakinda tadacaksin, ne hos ne guzel bir duygu anne olmak ve sevilmek...
Guzel gunlere ...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket